Aangevallen

IMG_9560

Hier in de buurt is een plek die ik altijd vermijd als ik met BAM wandel. Er wonen nogal wat katten in een bepaalde straat en BAM wil altijd achter katten aan als ze langs hem rennen. Als hij zo’n dier te pakken krijgt, is het natuurlijk mijn schuld en dan hebben we de poppen aan het dansen. BAM is niet met katten opgegroeid, want toen hij kwam, is Herman de Smoezelige verdwenen. Wat hadden we die smerige en lelijke zwerfkat graag willen houden.

Blaze komt uit een gezin met honden, katten en kinderen. Hij is wel wat gewend. Daarom liep hij vanochtend rustig aan een slaphangende lijn toen we naar huis liepen. Hij loopt dan netjes met zijn neus ter hoogte van mijn knie. Daarom had ik het niet door dat er opeens een kat uit de  struiken sprong. Wel zag ik dat die arme Blaze een sprong van jewelste maakte. Wie denkt dat de kat toen tevreden was, heeft het mis. Dat beest viel Blaze aan! Sprong naar zijn lijf en blies dat het een lieve lust was.

Het kwam niet in het lieve hoofd van Blaze op om te gaan bijten en ik ben er trots op dat ik de kat geen schop heb gegeven. Sterker nog: ik heb niet eens gevloekt. Alleen rotkat! heb ik geroepen en dat is best netjes van me. We hebben wel goed uitgekeken voordat we het zebrapad oprenden en eenmaal aan de overkant heb ik Blaze grondig geïnspecteerd. Hij had gelukkig geen schade opgelopen. We konden rustig doorlopen en toen ik omkeek, zag ik dat de venijnige kat ons nastaarde. Klein mormel.

11 gedachten over “Aangevallen

  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien waren onze katten ook wel zo :) Maar ik ga nooit meer langs die plek lopen, want ik ben zuinig op Blaze.

   Reageren
 1. Myrna

  Heel knap van Blaze zeg. Mijn hond is de Katten Hater van het dorp. Gisteren moest ik een buurvrouw vragen om de kat weg te jagen die lag te slapen voor mijn voordeur.
  Die man die naast me woont komt elke dag tegen 23.00 uur pas thuis of helemaal niet. Dat beestje is de hele dag aan het wachten tot hij naar binnen kan. Zo zielig.
  Ik moet echt opletten als ik naar buiten ga met Jane , ik wil me zelf niet terugzien op YouTube.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Blaze is zo makkelijk. Maar hij heeft ook een fijn karakter, het is geen suffe hond. Hij laat zich goed trainen door Ronald.
   Arme Jane, zo’n zielige kat voor de deur. Ja, je moet bedacht zijn op stiekeme filmers. En als eigenaar van een grote hond ben je toch altijd de pisang.

   Reageren
  2. Pippi Bericht auteur

   Ronald vraagt of je al eens een potje koffiedik bij de voordeur hebt gezet. Maar ja, zal je net zien dat die kat er wel tegen kan.

   Reageren
   1. Linda

    Volgens mij helpt dat alleen over de aarde heen tegen t graven, wat ook niet altijd helpt..maar wat Ronald zegt, zou ook kunnen, hoor, heb ik alleen nog niet van gehoord :) aach dat beestje, wel zielig…

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Dat zou best kunnen, Linda. Maar ja, misschien wil Myrna wel alles proberen, want een kat pal bij je voordeur is niet zo lollig als je er met je honden langs moet. Maar ik vind het ook zielig dat de kat graag het eigen huis wil betreden en dat het niet kan omdat er meestal niemand thuis is.

     Reageren
     1. Linda

      Is zeker vervelend, zeker als een kat niet bang is voor honden..is ook zo zielig om t beestje te verjagen met een waterpistool..of breng ik nu mensen op een idee.. ;) ik kan t niet over m’n hart verkrijgen..m’n ex zei altijd, jij word nog lid van ‘red de fruitvlieg de winter door’. .dat zegt genoeg! ;)

     2. Pippi Bericht auteur

      Ja joh, ik baalde gisteren zo van die kat, maar het kwam niet bij me op om hem weg te schoppen. Misschien wennen de honden nog wel aan de kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>