Afkomst

2017-09-07 11.21.51

Over mijn afkomst sloten mijn leerlingen nog net geen weddenschappen af. Half Azië en Zuid-Amerika kwam langs als ze gingen raden uit welk land mijn ouders afkomstig waren. Want natuurlijk antwoordde ik op de vraag waar ik vandaan kwam altijd Leiderdorp! Ook heb ik het meegemaakt dat de kinderen gingen lachen als ik voor het eerst de klas binnenkwam. Ze haastten zich te verontschuldigen hoor. Het komt door uw naam, mevrouw! Ze hadden vast een walküre verwacht.

Inmiddels heb ik begrepen dat mijn afkomst nog ingewikkelder in elkaar steekt dan ik altijd gedacht heb. Het zou zo kunnen zijn dat ik de achternaam Müller ten onrechte draag en dat ik geen Luxemburgse achtergrond heb, maar een Duitse. Vreemd genoeg kan het me niets schelen en ik heb dan ook geen enkele behoefte om Derk Bolt in te schakelen. Want ik weet wie mijn vader en moeder zijn en dat is genoeg. Meer familie heb ik simpelweg niet nodig.

Van Blaze is de afkomst ook onduidelijk. Hij werd verkocht met het etiket HuskyStaff erop. Zou het? Als we hem observeren, zien we wel meer hondensoorten in hem terug. Er moet ergens een husky in zitten, maar soms denk ik ook een olijk familiehondenras te herkennen. Het schijnt met een eenvoudig bloedonderzoek te achterhalen zijn. Maar het is me zijn lichamelijk ongemak in de zin van bloedafname niet waard. Net zoals ik geen onderzoek wens te plegen. We sluiten onze ogen en genieten gewoon van de familie die we hebben.

2017-09-07 11.21.51 HDR

8 gedachten over “Afkomst

  1. Pippi Bericht auteur

   We zijn het ook niet van plan. Zowel Blaze als ik zullen niet gelukkiger zijn als we weten wat onze afkomst precies is.
   xoxo

   Reageren
 1. Linda

  Je achternaam doet idd Duits aan, maar ja so what..zolang je je eigen ouders maar kent..toch kan t wel interessant zijn..maar dan was t vast wel in de familie bekent geweest. Ik hield toevallig m’n hand op de helf van Blaze z’n foto en dan zie je idd Amstaff en Husky erin..vooral dat zitten doet ie net als Bam..is grappig om te zien :D

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Indo’s schijnen niet graag te praten over nare dingen die in het verleden zijn voorgevallen.Ach, ik vind het allemaal best zo. Die achternaam hou ik toch!
   Ja, Blaze zit als een AmStaff en hij heeft de tekening van een husky. Wat er in zit, maakt ons niks uit.

   Reageren
   1. Linda

    Dat is idd zo..hier ben ik er ook later achter gekomen, dat m’n opa, niet mijn biologische opa is..m’n vader sprak er ook niet over, terwijl hij zo graag had gewild dat z’n echte m erkende..was in de oorlog, dat z’n echte vader terug naar Duitsland moest en m’n oma wilde natuurlijk niet mee, ze waren verloofd en dan zwanger zijn was al een schande op zich. Daar heeft m’n vader echt onder geleden, maar dat hoor je pas als ie er niet meer is, zo jammer dat hij dat niet met ons durfde te delen. En t maakt niet uit, wat er allemaal in Blaze zit, wat erin zit is goed!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Dat is toch erg- zoveel leed, zoveel vragen. Soms weten kleinkinderen wie de “echte” opa is, soms blijft alles in nevelen gehuld. Mijn vader vertelde ook zo weinig. Jammer dat ik het nu niet meer kan vragen. Maar of hij ooit had verteld wat hij echt wist……

     Reageren
     1. Linda

      Ja de oudere generatie heeft dat meer in zich, ook jammer dat jij t er niet meer met je vader over kan hebben.

     2. Pippi Bericht auteur

      Gelukkig heb ik er geen last van- ik maak graag veel bespreekbaar. Het is niet fijn als je nooit meer antwoorden op vragen kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>