Apollo, Fluffy en Popje week 38-22

IMG_20220923_144013

Op een gegeven moment maakte ik nauwelijks foto’s tijdens de wandelingen, want het was toch steeds hetzelfde plaatje: man met drie honden. Dan geniet ik liever en kijk ik naar de drie schatjes die het heerlijk vinden om samen te wandelen. ’s Ochtends stuiterend e meisjes door de kamer en Apollo. Doet het geluid van een zeehond na.  Ze staan allemaal netjes stil als ze aangelijnd worden en ze weten niet hoe snel ze zin de auto moeten springen.

Sinds ene naar dagen loopt Apollo vrijwel de hele route los. Dat gaat erg goed. Alleen was het vanochtend even spannend toen Fluffy aan een lange lijn liep en een konijn voorbij zag razen. Ze wilde er gelijk achteraan en Dara schrok Apollo zo van dat hij een paar gekke sprongen maakte en weg wilde lopen. Gelukkig weet hij heel goed wat “nee!” betekent en hij is ook snel gerust te stellen. Popje had het niet meteen in de gaten en dat was maar goed ook, want als zij gaat rennen, trekt ze me misschien wel mee.

Apollo loopt zo rustig en we denken dat hij het extra fijn vindt dat hij zijn Eugen tempo kan bepalen. Maar als wij stilstaan, doet hij het ook. Fuffy is niet meer bang voor alle mensen- vriendelijke wandelaars die ze inmiddels wel kent, kunnen passeren zonder dat ze in de stress schiet. Popje moet altijd in de gaten gehouden worden. Zij speurt altijd naar dieren in het gras en als ik niet uitkijk, springt ze misschien wel in een sloot als daar iets interessants zwemt. Dn ga ik er natuurlijk ook in.

Als het erg hard regent, gaan we niet. Apollo kan er niet zo goed tegen en drie kletsnatte honden goed drogen, is een helse klus. Maar voorlopig komen er nog wat redelijk droge dagen aan. Dan kunnen we wel genieten van fijne wandelingen. Inmiddels zwaaien we al naar andere mensen die met hun honden aan het wandelen en trainen zijn. Wi sluiten ons niet aan bij die jachthonden, want het is te druk voor Apollo, Fluffy is te bang en Popje zal razendsnel verdwijnen. Het moet wel leuk blijven hè.

4 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 38-22

 1. Myrna

  Fijn dat Fluffy toch wel went hè. En Popje heeft jacht instinct hè.
  Super goed dat Apollo los kan blijven tijdens de wandeling.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is fijn om te zien dat Fluffy niet meer bang is voor vriendelijke mensen die ze vaker heeft gezien. We hebben Popje ene keer losgelaten op het schapenras. Nou, ze was meteen weg. We dachten dat ze via het gras aan de andere kant van de heuvel vooruit was gegaan, dus we gingen snel terug. Toen liep ze opeens achter ons! Apollo kuiert heerlijk mee. Hij vindt het heerlijk om los te lopen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *