Apollo, Fluffy en Popje week 40-20

sdr

De afgelopen week heb ik met een vestje aan in huis rondgelopen. Buiten lijkt het steeds kouder te worden en wij hebben het gevoel dat Apollo er aan moet wennen. Net als toen hij tijdens de meest recente hittegolf last kreeg van zijn darmen moeten we nu af en toe snel naar buiten met hem. Vanochtend vroeg werd Ronald wakker van het gepiep van Apollo, ik hoorde niks. Dus vanavond ga ik beneden slapen.

Voor de rest gaat het goed. De meisjes worden tegenwoordig wat later wakker en dat heeft ertoe geleid dat ik twee keer als de wiedeweerga moest opstaan om snel met Apollo naar buiten te gaan. Na al die jaren met BAM en Blaze die ik om kwart over tien van de bank moest trekken, voelde ik me zielig als ik met Dotje vroeg op pad moest, nu ben ik het helemaal gewend.

Met heel veel koelere weer is het nog gezelliger om met de honden op de bank te zitten en zij schijnen dat heel fijn te vinden. De verwarming hebben we nog niet aan en het zal me benieuwen hoe Apollo het vindt als de radiatoren lekker warm zijn. Toch eens kijken of ik en een fijn dekentje heb waarop hij dan kan gaan liggen.

De meisjes zijn gewend aan ons klimaat. In Moskou kan het verschrikkelijk koud zijn, met sneeuw en al. In de zomer stijgt het kwik tot veertig graden. Op mijn telefoon heb ik een weerapp en die geeft niet alleen de weersomstandigheden in Spijkenisse aan, maar ook die in Moskou en Torredembarra. In beide steden is het warmer dan hier. Maar in de voormalige woonplaats van Apollo is het wel boven de twintig graden. Hij zal moeten wennen aan het Hollandse klimaat!

sdr sdr dav

8 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 40-20

  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien moet ik dan een jasje voor hem kopen :)
   Soms kom ik in de verleiding om de verwarming aan te doen, maar voorlopig is een vestje genoeg.

   Reageren
 1. Linda

  Aaach die Apollo, heeft net zo last van die schommelingen, als wij…zijn lichaam moet helemaal schakelen…misschien is schapenvet, door z’n eten heen een idee?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik weet niet of ik dat durf hoor. Straks krijgt hij daar last van. Hij zal gewoon moeten wennen, net als wij. Vannacht heb ik op de bank geslapen :)

   Reageren
   1. Linda

    Je zou kunnen googlen wat voor effecten dat heeft…iedere hond is anders natuurlijk…maar je moet doen wat goed voelt :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>