Apollo, Fluffy en Popje week 43-20

sdr

Meestal blijven ze doorslapen als ik vanaf vanaf de trap een foto maak. Misschien hadden ze zin in een koekje of maakte ik veel herrie. Ze liggen er nu, een paar uur later, nog net zo bij. Ongelooflijk dat wij drie honden hebben die zo rustig zijn. En pas druk worden als Ronald aan het spelen slaat.

mde

Deze foto maakte ik terwijl we naar een serie zaten te kijken. Er werd niet geposeerd- mijn oog viel erop toen ik even naar links keek. Het is een geweldig stel. Apollo is ook zo aanhankelijk. Gisteren ontmoette hij Bas voor het eerst en hij was niet bij die jongen weg te slaan. Apollo wilde zelfs met zijn flinke gewicht bij Bas op schoot gaan zitten. Er zijn mensen die daar foto’s van maken, ik kon alleen maar vertederd toekijken.

mde

Omdat ik verwachtte dat Popje naar Apollo toe zou komen om zijn bak leeg te likken, maakte ik de foto. Maar het gebeurde een keer juist niet. Ongelooflijk dat de mevrouw van opvang zei dat Apollo baknijd zou hebben. En dat hij aan de lijn trok als hij onderweg iets interessants zag. Welnee, hij loopt braaf mee.

Tegenwoordig loopt hij over het gras als wij kleine hondjes tegenkomen. Dat vind ik zo lief van hem. Hij kreeg ook een compliment van een meneer die er bijna iedere dag loopt om een klein meisje naar school te brengen. De vrouw die dat best zou mogen doen, zegt helemaal niks. Ook goed. En vandaag zijn we langs mensen gelopen die moeite deden om hun grote honden netjes te laten zitten of juist doorlopen. Daar wordt het alleen maar gezelliger van op straat, vind ik.

mde

Als we terugkomen van de wandeling trek ik eerst mijn jas uit en hang ik mijn tas op voordat Apollo aan de beurt is. Dat vindt hij prima. Hij blijft netjes staan, ook als de tussendeur wagenwijd open staat. Hij wacht rustig tot ik de halsband en riem verwijder en ook als hij uitvoerig drooggewreven moet worden. Wat maakt het hem uit dat nieuwsgierige Popje hem recht in zijn gezicht aan staat te kijken. Hij loopt pas de woonkamer in als ik er al sta.

Overigens kan hij het nog steeds niet laten om voor mij uit de deur uit te lopen. Het is alsof hij bang is dat ik me bedenk en dat de deur dicht zal slaan in zijn gezicht. Hij staat wel gelijk stil als hij in de voortuin is beland. De voordeur gaat naar binnen toe open en dan duurt het veel te lang voordat we samen over de drempel kunnen stappen. Cesar Millan zal wel vinden dat we eraan moeten werken, maar ik vind het best.

En superkort filmpje. Omdat ik het niet kan laten vast te leggen hoe rustig ze op de bank liggen.

4 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 43-20

 1. Linda

  Wat zijn ze toch bijzonder, passen precies bij jullie…dat ie op schoot wilde gaan zitten, zo lief, alleen wel zwaar :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is de perfecte drie-eenheid. We zijn er iedere dag weer blij mee en we kunnen bijna niet geloven dat drie straathonden zich zo netjes gedragen.

   Reageren
 2. Myrna

  Het is echt niet te geloven dat ze zo netjes en beschaafd zijn in huis. Apollo die voor je uitloopt is niet erg joh , hij is verder niet dominant of lastig. Dus in dit geval maakt het niks uit.
  Ze zijn alle 3 heel bijzonder en zo lief hoe ze hand in hand liggen Ro en Apollo.
  Zo zaten/ lagen Jane en ik ook altijd. Ik moest altijd haar poot vasthouden als ze sliep. Hoe lief ..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is ook geen probleem. Alhoewel….. Ik stond laatst voor het keukenraam te kijken en toen zag ik dat er een kat zag. Tja, dat moet je niet hebben als Apollo als eerste de deur uitloopt.
   Wat schattig dat jij ook de hand van Jane vasthield. Dat is echte liefde hoor.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>