Apollo, Fluffy en Popje week 43-21

mde

Voor Fluffy en Popje kochten we plastic manden, want we hadden gemerkt dat Dotje af en toe graag in haar mand lag. We namen er nog een paar kussentjes die lijken op matrastoppers bij, want plastic ligt niet zo lekker. Natuurlijk wilden de meisjes niet in hun mandje liggen. Voor Apollo waren de manden te klein, dus liggen ze nog steeds in de carport, geloof ik.

Apollo gaat af en toe op de plavuizen liggen en alhoewel die lang niet zo oncomfortabel zijn als de betonnen vloeren waar hij jarenlang op heeft moeten slapen wilden we toch dat hij op een zachte ondergrond kon dutten. Dus heb ik de twee kussens bovenop elkaar gelegd en aan elkaar vastgezet met klittenband. Popje heeft er gisteren een minuut op gelegen, maar het is het op één na favoriete plekje van Apollo.

Als hij hierop ligt valt niemand hem lastig. Dan kunnen zijn zusjes druk spelen en over de bank heen vliegen, maar hij ligt lekker beschut. Overigens ligt hij nog het liefst op de bank. Af en toe is het wel handig dat hij ergens anders ligt, want dan hebben wij net iets meer ruimte. Dat komt niet vaak voor, want uiteindelijk mag het hele gezin op de bank televisie kijken.

sdr

Volgend jaar gaan we de vacht van Fluffy scheren. Nou ja, trimmen noemen ze dat. Ze hoeft er echt niet blij te lopen als een pasgeschoren schaap, maar iets minder fluff is misschien wel wat beter voor haar. Mijn vriendin Monique trimt de haren van haar Tibetaanse terriër en daar schijnt Lana zich goed bij te voelen. Eerst maar eens kijken of het een hete zomer wordt.

Op deze foto zie je het niet, maar dit meisje slaapt het liefst tussen haar ouders in. Dat was ‘s zomers niet altijd even fijn, maar nu ik onder een dekbed slaap en het soms een beetje koud heb is ze meer dan welkom. Popje ligt meestal op het divanbed dat we neer hebben gezet omdat ons bed te smal was om in te slapen met z’n viertjes.

Als ik om iets na elven naar bed ga, komen de meisjes als snel naar boven. Sterker nog, als ik beneden blijf zitten omdat Ronald en ik nog even willen Netflixen lopen Fluffy en Popje soms al naar boven. Dan willen ze blijkbaar slapen. Maar als er niemand in bed ligt blijven ze nog wel een uurtje op de bank liggen.

sdr

 

Popje ligt graag tegen iemand aan en omdat hij vaak op de bank bivakkeert hangt ze dus tegen haar vader aan. Ze houdt ervan om lichamelijk contact te hebben. Tegenwoordig ligt ze vaak naast me op de bank bij de eettafel als Ronald en ik ons avondeten naar binnen werken. Ze vindt dat eten vast erg interessant maar ze bedelt niet. Dat komt omdat we en ooit ingetrapt zijn- ze heeft geleerd dat schooieren niet loont.

Maar ik geef haar dan wel wat aandacht. Ze vraagt er niet om, iets dat ze wel doet als we op de bank zitten. Dan graait ze met een pootje en dan moet ik haar aaien. Dan komt Fluffy ook, want het kan niet gebeuren dat haar zus alle knuffels krijgt. ls ik Apollo aanhaal komen ze trouwens ook snel aanlopen. Dat zijn fijne momentjes, want ik word er helemaal blij van.

2 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 43-21

  1. Linda

    Hij past er net op, op de kussens..nou ben benieuwd naar de trim sessie van Fluffy…zal wel lekker voor haar zijn in de zomer.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>