Apollo, Fluffy en Popje week 45-21

IMG_20211112_113448

We zijn vier dagen achtereen met deze drie schatjes gaan wandelen. Daar heb ik natuurlijk geen foto’s van gemaakt, want als we buiten zijn denk ik daar helemaal niet aan. Ronald heeft Fluffy altijd aan de flexilijn, want hij kan ermee omgaan. Voor mij is het handvat veel te groot en mijn handen zijn ook te klein om de lijn snel vast te zetten. Nu hebben we dus een back-up, want Popje is er niet geschikt voor.

Fluffy is nog steeds erg bang als ze mensen tegenkomt die werkzaamheden verrichten. Zo is men bij het schapenland bezig met het vernieuwen van de omheining en daar komen allerlei veel lawaai makende voertuigen aan te pas. Dan vliegt Fluffy het grasveld langs de weg op en ze komt pas terug als er niks engs meer te zien is.

Popje is gek op snuffelen en speuren. Als ze aan een te lange lijn loopt is ze moeilijk te corrigeren als ze iets ziet waar ze achteraan wil gaan. Zij kan echt niet los, want ze loopt vaak te zoeken of er iets is dat ze kan opjagen. Met haar op een dijk lopen vind ik best een beetje spannend, want ze zou zo de sloot in gaan en mij meenemen. Dus dan hou ik haar goed bij me door de lijn wat korter te maken.

Popje loopt aan mijn linkerkant en Apollo heb ik aan de andere kant. Hij loopt zo ontzettend braaf mee. We moeten af en toe zorgen dat we niet te snel lopen, want hij is natuurlijk al een oud mannetje. Hij geniet trouwens van de wandelingen met zijn zusjes. In de auto maakt hij dan geluiden alsof hij en zeehond is en als we thuis iedereen aanlijnen wordt hij helemaal druk. Zolang hij dat doet weten we dat er nog flink wat leven in hem zit.

Tijdens de wandeling foto’s maken is niet zo makkelijk, want ik heb twee honden bij me en Ronald heeft zijn handen vol aan onze kleine paniekzaaier. Ze kunnen ook niet allemaal tegelijk leuk poseren. Er is altijd wel eentje die zich op het laatste moment omdraait . Daarbij geniet ik liever van de wandeling dan dat ik van alles op de gevoelige plaat vastleg. Du heb ik alleen foto’s waarop je kunt zien dat ze na de wandeling en hun ontbijt lekker liggen uit te buiken.

4 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 45-21

 1. Myrna

  Ze zijn prachtig hè. En wat leuk dat Popje zo’n speurder is.
  Jammer dat Fluffy zo bang blijft hè. Voor haar zelf bedoel ik.
  Ze kan niet genieten als ze zo gespannen is toch ??
  Gelukkig dat broer zo relaxed is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Popje geniet van het speuren en Fluffy loopt met haar staart omhoog, dus ik denk dat ze het best naar haar zin heeft. Thuis is alles goed. Maar ze kan niet zo goed tegen veranderingen- als we iets in het interieur veranderd hebben gaat ze er steeds naartoe en begint dan te snuffelen. Apollo is supermakkelijk!

   Reageren
 2. Linda

  Jammer dat het niet lukt, foto’s maken of een filmpje…geniet daar altijd van…misschien Mika een keertje strikken ;)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>