Apollo, Fluffy en Popje week 52-21

mde

Apollo bleef rustig op zijn kleedje liggen terwijl Ronald alle onderdelen voor drie kledingkasten in de woonkamer neerzette. Verpakkingen werden opengescheurd en onderdelen werden niet bepaald geluidloos aan elkaar vastgezet. Het boeide hem allemaal niet. We moesten zelfs goed uitkijken dat we zijn pootjes niet raakten als we aan het schuiven sloegen- Apollo bleef gewoon doorslapen.

Helaas wordt hij wel onrustig van dat verdomde vuurwerk. Dan gaat hij bij de eettafel liggen en ik denk dat ik straks maar p zoek ga naar een deken waar hij dan op kan liggen. De afgelopen dagen zijn we er ‘s middags gewoon op uit gegaan, maar ik ben bang dat er straks van die vervelende kinderen met hun knallers rondlopen.  Dat maar in de straat of in de tuin plassen. De meisjes zijn nergens bang voor, maar ik wil ze niet blootstellen aan al die gekken op straat.

mde

Hier ligt Popje toevallig op de bank tijdens het klussen. Maar ze rende wel steeds met Ronald naar boven. Dit is een echt vaderskindje hoor. Ze is nergens bang voor en toen Ronald na de gedane arbeid lekker op bed ging liggen kroop Popje naast hem. Spijkers in spaanplaat rammen, aan de slag gaan met een accuboor of grote onderdelen via een wenteltrap naar boven brengen- ons Poppedijntje is waar de actie is.

mde

 

Nee, dan haar zusje Fluffy. Als hier meer gebeurt dan wat op de bank hangen en af en toe iets lekkers uit de keuken halen, raakt zijn in de war. Het begon al toen de bezorger aanklopte en het was jaren later nog niet over toen de klus geklaard was. Een groot gedeelte van e dag heeft ze in de keuken gelegen. Het is maar goed dat ze een dikke vacht heeft en in Moskou in de sneeuw geleefd heeft voordat ze gered werd, want wij hebben helaas geen vloerverwarming.

Ronald denkt dat we een autistisch hondje hebben, want ze kan niet zo goed tegen veranderingen. Als we een tafeltje in de kamer zetten omdat een plant dan beter tot zijn recht komt gaat ze er heel zenuwachtig omheen lopen. Ze keek met grote ogen naar de nieuwe kast, maar durft gelukkig weer in de slaapkamer op bed te liggen. En de volgende dag was alles weer goed.

Vanavond zal er weer flink geknald worden. Het is al maanden bezig en vanochtend begon het om tien over zes met een droge knal ergens in  de buurt. Voor de zekerheid slaap ik vannacht op de bank bij Apollo. Laten we hopen dat het helpt.

 

2 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 52-21

 1. Linda

  Aaach die Fluffy, ze is idd autistisch hahahaha heerlijk is dat, herken het …dat verbod van vuurwerk, dat gaat dit jaar niet werken,ze zijn hier ook al hele tijd bezig…hoop goeie avond en nacht voor jullie allen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fluffy is een aparte hoor.
   Dat vuurwerk verboden is en dat er toch zoveel de lucht in gaat. Als ik iets zou doen dta niet mag krijg ik gelijk een boete.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>