Apollo, Fluffy en Popje week 53-20

mde

Popje is verzot op siervuurwerk. Ze gaat dan liggen op het plekje van BAM die helaas nooit op de huidige bank heeft kunnen liggen. Ze trekt zich niets aan van harde knallen, ze wacht gewoon tot er weer iets te zien is in de lucht boven de huizen van de achterburen. Als iemand ondanks het vuurwerkverbod helemaal los gaat, staat ze zelfs met haar snuit tegen de schuifpui. Om er maar van te missen.

nor

Die grote donkere ogen zouden je op het verkeerde been kunnen zetten. Maar Fluffy keek vol belangstelling naar het kleine fortuin dat de lucht werd ingeschoten. Daarna ging ze weer lekker dutten op de bank. De meisjes gaan ook gerust even ravotten in de tuin- ze trekken zich erg weinig aan van de vuurwerkellende.

mde

Tja, dan hebben we Apollo. Ronald en ik denken dat het zijn eerste kennismaking is met vuurwerk. In het dierenopvangcentrum zal men geen geld besteed hebben aan vuurwerk. Het ligt aan de snelweg en zo te zien is het ook redelijk ver van de stad. We weten ook niet hoe het zit met de Spaanse  manier van Oud&Nieuw vieren. Wie weet doen ze dat met wat minder geknal.

Om elf uur gaat hij altijd even naar buiten. Tien seconden lopen, dertig tellen plassen en dan weer snel terug naar huis. Helaas lukte het vannacht niet. Hij wilde wel naar buten, maar toen de knallen kwamen wilde hij terug. Mika was mee. Hij liep vooruit om te kijken of er geen gespuis om de hoek stond. Nou, binnen enkele seconden waren we weer thuis. In de tuin wilde Apollo ook niet plassen.

Na middernacht was het hier niet te harden en hij ging weer op zijn veilige plek naast de eettafel en de antieke kast liggen. Daarom besloot ik beneden op de bank te gaan slapen. De meisjes vonden dat erg leuk. Fluffy ging aan mijn voeteneind liggen en Popje lag op haar vertrouwde plek. Pas na een paar keer vragen kwam Apollo en hij paste precies op de plek tussen Popje en mijn hoofd.

Het duurde even voordat hij zijn hoofd tegen het mijne neerlegde. Als ik bewoog, voelde ik zijn voorpootje. Dat heeft hij van zijn zusjes geleerd, dat graaien. We zijn ingeslapen terwijl ik zijn pootje vasthield. Hij heeft me ‘s nachts niet wakker gemaakt om te plassen, gelukkig. ‘s Ochtends heeft hij zijn record ruimschoots verbeterd- ik kreeg het gewoon koud terwijl ik stond te wachten tot hij uitgeplast was.

Zojuist ben ik wakker geworden na een dutje van dik een uur. Dat Mika naar beneden was gekomen om wat te eten is me helemaal ontgaan. Popje ligt boven bij Ronald in bed, Fluffy ligt net als Apollo op de bank. Ze zijn hartstikke moe. Want we gaan iedere avond rond kwart over elf slapen en dan is wakker liggen van al dat geknal erg vervelend. Gelukkig zijn we hier allemaal  goed in overdag snurken.

 

7 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 53-20

 1. Linda

  Aaach zo bizar hè, het verschil en wat je juist niet verwacht…de stoere relaxte Apollo, die dan juist angstig is…fijn hè, als ze contact zoeken, vind ik zo heerlijk..hier viel het gelukkig mee, heb voor het eerst normaal kunnen slapen met oud en nieuw :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gelukkig was het vandaag lekker rustig. Tijdens de middagwandeling wel wat geknal gehoord, maar daar rok hij zich niets van an. Misschien scheelde het wel dat het buiten nog licht was. Ik heb vele te kort geslapen en daarom was ik blij dat ik ‘s middags op de bank in slaap viel.

   Reageren
 2. chucky1012

  Dan hadden jullie geluk dat het daar rustig was.
  Lief.
  Hier was het buiten in de straten verderop een rot herrie pffff….
  Niet fijn.
  Maar zo ging het maandenlang.
  Net viel ik om van de slaap..
  Nu naar ook slapen ben bekaf……

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was rustiger dan vorig jaar, maar er werd nog flink geknald. Op het moment dat ik dit zit te tikken is het weer raak. Net nu ik met Apollo naar buiten wil!
   Heb net ook weer een uurtje op de bank geslapen.
   xoxo

   Reageren
 3. Cindy

  Hier was het verschrikkelijk, dat vuurwerk. In zo’n plaatselijke FB groep nog de fout begaan om daar wat te posten bij een topic van iemand die zich er ook aan ergerde. Nou, de tokkies waren allemaal boehoe aan het doen. “wij zijn toch ook ooit jong geweest?” “ongezellig zonder vuurwerk” “het hoort er nou eenmaal bij” “stelletje azijnzeikerds” en dan een reactie van iemand die “het jammer vond dat Rutte zijn oudjaars avond verpestte vanwege een griepje” Dat soort volk. Dikke middelvingers naar de zorg. Ik verbaas me soms over wat voor mensen hier in NL rond lopen.

  Afijn, fijn dat de zusjes niet bang waren. En lief dat je bij de honden bent gaan slapen, wat zal Apollo dat fijn hebben gevonden. Lief dat pootje!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat zijn er toch veel idioten die alleen maar geïnteresseerd zijn in hun eigen lolletjes. Ontzettend asociaal. Daar maak ik me weleens zorgen om. Dat soort mensen plant zichzelf ook gewoon voort- daar wil ik niet eens aan denken, Ant op die manier komt er nog meer gespuis bij. Kennen zij soms geen mensen die in de risicogroepen vallen?
   Apollo lijkt steeds aanhankelijker te worden en ik geloof dat ze het alledrie leuk vonden om samen te slapen.

   Reageren
   1. Cindy

    Nou echt… het plant zich inderdaad nog voort ook ja. Sowieso is de mentaliteit van veel landgenoten ikke ikke ikke, en de rest kan stikke. Zorgwekkend!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>