Apollo, Fluffy en Popje week 9-21

sdr

Hier liggen ze heel dicht op elkaar. Dat doen ze wel vaker, want ze kunnen erg goed met elkaar opschieten. Maar het allerliefst liggen ze een stukje van elkaar af om goed gebruik te kunnen maken van die ruime bank. Die sinds een maand of acht helemaal niet meer zo ruim is. Apollo kan urenlang liggen dutten, zijn zusjes willen nog weleens even een stukje door de woonkamer gaan lopen.

inCollage_20210305_101912901

Apollo heeft de chronische ziekte Leishmania, een akelige aandoening die wordt overgebracht door zandvliegjes. Daarom moet je honden binnenhouden als je in een mediterraan gebied woont. Maar ja, Apollo heeft eerst op straat gewoon en daarna in een asiel- hij is niet goed beschermd geweest. Een symptoom van de ziekte is diarree en af en toe heeft hij daar last van. Het was alweer dik twee maanden geleden, maar een paar dagen geleden kwam het weer opzetten.

Na twee dagen leek het over te zijn en toen was het toevallig goed weer. Dus wilde hij graag in de tuin zitten omdat het zonnetje lekker scheen. Hij ging lekker op de net gereinigde tuintegels liggen en Popje bleef bij hem in de buurt.

Helaas moest ik vanochtend om half zes weer schoonmaken. Gelukkig was het snel gepiept. Omdat ik een beetje verkouden ben was het helemaal makkelijk te doen. Nou, ik ruim het graag op, want dat betekent dat hij nog leeft. Nog tien jaar? Met alle liefde!

sdr

 

Apollo vindt het fijn als ik bij hem zit. Kijk nou eens hoe hij geniet. Tegen mama aan met zijn hoofd in de zon. Hij ziet er zo schattig uit.

Gisteren liepen we zoals gewoonlijk langs een basisschool en toen kwamen we een klein meisje tegen dat Hee, een beerhond! zei. We worden steeds vaker gegroet en ik vind het fijn dat niemand in de buurt van de school meer van hem schrikt.

De weersverwachtingen vallen tegen, maar ik hoop dat we toch af en toe in de tuin kunnen zitten. Apollo, Fluffy en Popje zullen de buitenbank dan wel weer inpikken.

 

6 gedachten over “Apollo, Fluffy en Popje week 9-21

  1. Pippi Bericht auteur

   Hij geniet van het leven. Ik ben zo blij dat we hem een fijn thuis hebben kunnen bieden.

   Reageren
 1. Myrna

  Hij is wel aan gewicht kwijt geraakt hè sinds hij bij jullie is
  Lieve mooie Apollo heeft een fijn huis en lieve ouders en broer en zusjes. Dat heeft hij verdiend.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, hij ziet er wat gestroomlijnder uit. Hij verdient een goed leven en dat zal hij krijgen ook. Dat hij maar lang van zijn verbeterde levensomstandigheden mag genieten.

   Reageren
 2. chucky1012

  Zo zielig.
  Lady had ook diezelfde ziekte gehad…..
  Wat genieten de honden toch fijn zo samen.

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>