Archiefbak

dav

Wie zou die zwarte letters er zo klunzig opgeplakt hebben? Hoogstwaarschijnlijk zal mijn vader dat gedaan hebben. En ik denk dat hij dat deels deed om de cijfercode op de metalen archiefbak te camoufleren. Want natuurlijk kwam dat ding bij de PTT vandaan. Papa zorgde zelf voor zijn secundaire arbeidsvoorwaarden: scharen, pennen en notitieboekjes voor de kinderen. Deze archiefbak heb ik van zijn bureau meegenomen toen we zijn kamers na zijn dood leeg gingen halen.

Dat is nu bijna vijftien jaar geleden en toen had ik nog geen nagellakverslaving. Waar ik de bak voor gebruikte, zou ik nu niet eens meer weten. Op een dag zette ik er potjes nagellak in die ik in de woonkamer op een tafel zette. Die lakjes waren nieuwe aanwinsten en in het verleden was het het ding te klein voor de buit van een dagje afschuwelijk veel kopen. In Duitsland of zo. Dan deed ik er zoveel mogelijk lakken in en bewaarde ik de rest in een Helmerlade.

Op dit moment heb ik enkele lakjes in de archiefbak staan, want ik koop sinds anderhalf jaar bijna geen nagellak meer. Maar ik zal er nooit helemaal mee stoppen, denk ik. Bepaalde merken zal ik blijven kopen. Aangezien ik het leuk vind om iedere dag een ander lakje te dragen, zal ik binnenkrt maar eens oude lakken in de archiefbak stoppen. Want het ziet er zo treurig uit als dat erfstuk bijna leeg is.

dav

2 gedachten over “Archiefbak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>