BAM week 14-17

IMG_6546

Op de foto ziet BAM er heel braaf uit. Hij ligt met zijn lijf op de achterbank en heeft zijn hoofd tussen onze stoelen gewurmd. Zo ziet het er uit als hij anderhalf tot twee uur gewandeld, gespeeld en gezwommen heeft. Zodra hij in de auto geklommen is gaat hij liggen en al snel horen we hem snurken. Niet zelden val ik zelf dan ook in slaap. Mijn man moet zijn ogen dan nog open houden tot we thuis zijn en hij op de bank kan gaan dutten.

Als ik een filmpje zou maken van BAM als we op weg gaan naar zijn favoriete wandelgebieden zie je een heel andere kant van hem. Hij heeft namelijk geen geduld en tijdens de autorit kan hij niet netjes blijven zitten. Een fractie van een seconde nadat we hem hebben verteld dat hij zich koest moet houden springt hij op en gaat hij piepen en hijgen. Dat duurt wel een half uur als we naar het strand gaan.

Het is niet bepaald plezierig en ik denk dat het onze eigen schuld is. We hadden hem als pup veel vaker in de auto moeten zetten. Het is iets dat we iedereen die voor het eerst een hond neemt op het hart willen drukken: begin direct met strak opvoeden. Wat later niet mag kan ook niet als het hondje nieuw en/of jong is. We hebben geluk dat Blaze en Pebbles uitstekend tegen het gepiep en gejank van hun broertje kunnen. Blaze gaat tegen de deur hangen of kijkt naar buiten, Pebbles zit in de achterbak en blaft BAM toe dat hij niet zo moet zeuren. Het is het perfecte roedel.

4 gedachten over “BAM week 14-17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>