BAM week 15-17

IMG_7174

BAM luistert niet altijd, vooral niet als hij een kat of konijn opmerkt. Dat vind ik niet zo leuk, maar ik troost me met de wetenschap dat we iedere dag honden tegenkomen die ook kroketten in hun oren hebben. Het is irritant maar ook een beetje lachwekkend als iemand een heel klein hondje in bedwang tracht te houden. En die mini-hondjes kunnen vreselijk veel herrie maken. Meestal kijkt degene aan de andere kant van de lijn maar snel heel bozig naar BAM, want het zal vast de schuld van die grote, enge hond zijn dat het lieverdje zo tekeer gaat.

Juist op die ogenblikken vind ik het heerlijk dat ik dan hardop Mon chéri, kom maar mee hoor kan zeggen en dat mijn schatje dan meesjokt. De blik in de ogen van de onaardige eigenaar van de kefhond is onbetaalbaar. Daarom noem ik BAM in het openbaar ook geen Big Ass Motherfucker, de naam die in zijn paspoort staat. Het is niet zo’n nette naam, maar wel erg goed passend bij onze lomperik. Eigenlijk had hij Herman moeten heten, maar dat wilde zijn vader niet. Inmiddels heeft ons geliefde hondenkind meerdere namen waarnaar hij soms wel en soms niet luistert.

Het is wel lastig dat we nog een kind in huis hebben dat we ook meerdere koosnamen hebben gegeven. Als ik Mon bébé of Baby roep kijken ze allebei op. Hun namen haal ik regelmatig door elkaar. Wat natuurlijk vrij suf is als je maar twee kinderen hebt. Gelukkig heeft het kind enkele bijnamen die echt niet passen bij BAM. Dan heb ik tenminste wat vaker de goede te pakken als ik een soms bespottelijke naam het trapgat in gil.

Dat ik zulke wat aanstellerig klinkende Franse koosnaampjes voor BAM heb komt omdat zijn biologische vader in Frankrijk leeft. Dat was de reden daarom zijn fokster het nest van 2012 Franse namen gaf. Bij toeval kreeg BAM de naam die ik vergat aan haar door te geven. Want we mochten met suggesties komen. Maar we wisten toch al welke naam we hem gingen geven en daarom was het een fijne verrassing, die kennelnaam van ons kleine prinsje.

IMG_6642

7 gedachten over “BAM week 15-17

 1. Myrna

  Ik noem jane ook baby in het openbaar en schat. Mensen kijken me aan of ik niet spoor. Zo’n enge hond met zo’n koosnaampje, die vrouw is verward haha.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik noem mijn kind en mijn hond allebei baby en schat- en nog in het openbaar ook. Ze zijn er aan gewend.

   Reageren
 2. Natas

  Wat een geweldige namen heeft BAM!
  Ben blij dat ik jou niet als onbekende ben tegen gekomen als hondenuitlaatster van een keffertje Haha. Pip loopt altijd los en kan dit gedrag ook vertonen als ze een grote hond tegenkomt sinds ze achterna is gezeten. Corrigeer haar wel altijd als de grote hond geen aanleiding heeft gegeven. Meestal gaan we een straatje om als ze een hond van ver ziet aankomen, daar voelt ze zich prettiger bij en Achh ik loop achter haar aan, het is tenslotte haar uitlaat tripje.
  Verbaas me wel over de reacties van anderen. Begrip en een praatje is fijn, maar onbegrip en een lelijke blik of soms een schopje naar Pip toe of een kssjjttttt wegwuif gebaar maakt me niet zo vrolijk, daar kan ik pissig van worden. Onbeschofte lui!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mika heeft nog leukere bijnamen, dat vertel ik je wel als we elkaar weer zien. Dat kan ik niet openbaar maken :)
   Er zijn ook keffertjes die hij negeert hoor. Ik denk dat wij niet altijd weten wat er gezegd wordt.
   Gekke mensen heb je toch. Zouden zij het leuk vinden als je hun kinderen ook zo zou behandelen?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>