BAM week 18-17

2017-05-03 19.32.07

Ben ik de enige die af en toe tegen de hond Mama is zo terug zegt? Dat doe ik als ik een pedaalemmerzak in de kliko ga gooien, even naar de supermarkt ga of hem voor wat langere tijd in de bench doe omdat ik een afspraak met mijn taalstudent heb. BAM kijkt me dan aan met een gezicht dat ik interpreteer als Is goed mam, ik zie je straks wel. Zomaar weglopen doe ik zelden en als het eens gebeurt is mijn man de pineut.

Als ik met mijn moeder het ziekenhuis inloop vergeet ik steevast afscheid te nemen van BAM. Mama wil altijd snel naar binnen omdat ze nog steeds hoopt dat ze op de afgesproken tijd behandeld gaat worden. BAM vindt het vreselijk als oma en mama door de draaideur verdwijnen en hij wil dan niet wandelen. En dat terwijl er naast de parkeerplaats een aardig groen stuk is waar een hond lekker kan wandelen. Maar hij wil het liefst in de buurt van de ingang blijven.

Mijn man zegt dat hij dan de hele tijd kijkt of hij ons ziet aankomen. Daarom zijn ze eergisteren maar in de auto blijven zitten toen mama twee scans moest ondergaan. Tja, prompt parkeerde iemand zijn auto en liet hij zijn twee honden daarin achter. Die honden waren van streek en blaften zo hard dat BAM er meteen op reageerde. Dus reed zijn vader maar even naar een ander plekje en toen was het gedaan met het geblaf.

Omdat ik appte dat BAM van opera houdt ging zijn vader klassieke muziek opzoeken op de radio en dat hielp echt. BAM zat op de achterbank rustig te luisteren. Moet ik maar een paar opera CD’s in de auto leggen? Want thuis slaapt hij er gewoon doorheen als mijn favoriete sopranen hun aria’s zingen. Het kan ook zijn dat hij opera slaapverwekkend vindt. Het is in ieder geval beter dan het gegil van onbekende honden.

Na het ziekenhuisbezoek gingen we naar de Indo om eten te halen. Deze keer ging mijn moeder gezellig mee naar binnen. De vorige keer ging ik en ik wil graag dat mijn moeder ook weet waar ze allemaal uit kan kiezen. BAM en ik bleven achter in de auto. Papa en oma komen zo terug hoor! en het was helemaal goed. Toen ik BAM die ochtend vertelde waar we naartoe gingen sperde hij zijn ogen wijd open toen ik We gaan naar oma zei. Misschien gaat het wel steeds wel om die weglopende moeder van mij dat BAM zo sterk reageert.

2 gedachten over “BAM week 18-17

 1. chucky1012

  Goh wie laat er nou handen in een auto achter dat is zo zielig.
  Goed dat de baas bij BAM was op te wachten.
  Fijn dat de afspraken in het ziekenhuis weer geweest zijn.
  Dan is eten halen heerlijk na zo een vermoeiende dag.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien hoefde die meneer alleen maar iemand af te halen. Dat hoop ik dan maar. Wij zouden het nooit doen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>