Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #2: Dupe

 

wpid-photogrid_1395923902703

Zelfs als je meer dan 2500 potjes nagellak hebt, kan je nooit de exacte kleur vinden die je zoekt. Toen ik geïnteresseerd raakte in nagellak was Jade van Chanel het gehypte lakje en dus ook kleurtje dat helemaal in was. Omdat ik slechte ervaringen had met dat merk weigerde ik het dan ook in de parfumerie te gaan halen. En zo begon mijn allereerste zoektocht naar een dupe. Het werd er eentje van Eyeko en samen met de vier of vijf andere lakjes die ik meebestelde, was dat het begin van mijn stash.

Behalve pure hebberigheid is de voornaamste reden voor die behoorlijk grote verzameling het feit dat ik redelijk in staat ben om verschillen te zien die er toch altijd wel zijn tussen een paar tinten die een man allemaal met hetzelfde woord schijnt te benoemen. Als mijn iets minder nagellakverslaafde vriendinnen zich hardop afvragen waarin dat significante verschil ‘m dan zit, antwoord ik wijsneuzerig dat in het ene lakje een drupje blauw of zwart zit. Of dat de finish net iets anders is. Tja, dan heb ik toch weer een reden om een aankoop te doen.

Inmiddels heb ik aardig wat lakken die je kunt beschouwen als min of meer gelukte dupes van het Chanel lakje waarvan ik achteraf spijt heb dat ik het niet gekocht heb. Want nu heb ik erg goede base- en top coats en daarbij draag ik zelfs het fraaiste lakje slechts een etmaal. Overigens doe ik de allermooiste vaker dan eenmaal op hoor. En ik lak regelmatig nagels van andere mensen. En ik geef minder uit aan nagellak dan mijn man aan sigaretten en die zijn in één keer weg. Maar dit terzijde.

Toch kan ik in al die Helmers niet de juiste kleur vinden om een beschadiging aan mijn salontafel mee te camoufleren. Dat ding is rood, IKEA rood. Als je het zo middenin de kamer ziet staan, denk je dat het een makkie zal zijn om een dupe te vinden. Totdat je een aantal lakjes naar beneden haalt en ze op de tafel legt. Het ene is veel te paars, de ander te roze, een derde te oranje en ga zo maar door. Op de basisschool viel mijn mond open toen ik leerde dat de Eskimo’s veertig woorden voor sneeuw hadden en nu ben ik er achter dat er tientallen tinten zijn die we toch allemaal rood noemen.

Ze zijn heel handig, die artikelen waarin een blogger dupes zoekt en vaak ook vindt. Zeker als men het doet om de wat minder gefortuneerde lezers een alternatief te bieden voor een lakje waarvoor je misschien twee avonden vakken moet vullen, oppassen of kranten rond moet brengen. En natuurlijk zijn er ook nagellakliefhebbers die een dupe goed genoeg vinden. Zelf heb ik de ervaring dat zo’n dupe-artikel me alleen maar geld kost. Want ik zie altijd verschillen en dan zet ik uiteindelijk alle getoonde lakken op mijn wenslijst. Het zou leuk zijn als er een blogger zou zijn die de kleuren zoekt die mijn man kan gebruiken als zijn autolak een ietsiepietsie beschadigd is en die mijn zoektocht naar de juiste roodtint kan stoppen. En dan heb ik er gelijk weer een mooi lakje bij.

 

10 gedachten over “Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #2: Dupe

 1. Myrna

  Ik snap je hele verhaal, ik als mede nagellak junkie, ik kan zo blij worden van mooie nagels of een nagellakje kopen. Ik weet het het gaat over nagellak, daar hangt mijn leven niet vanaf , dat snap ik.
  Maar ieder zijn eigen ding, ik vind het ook leuk om anderen complimenten te geven als ik mooie nagels zie.
  Helaas ben ik van al mijn vriendinnen de enige die affiniteit met nagellak heeft, ik kan mijn liefde helaas niet delen , daarom is het toch leuk dat internet mij met mede fanaten in contact brengt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het internet heeft mijn plotselinge verslaving wel een enorme boost gegeven. Met als bijgevolg dat ik nu veel contact heb met medeverslaafden en dat vind ik erg gezellig.
   Natuurlijk, het is “maar” nagellak, maar hee, het is ook “maar” voetbal en niemand vindt het raar dat mijn man dat boven bijna alles verkiest:)

   Reageren
   1. Myrna

    Precies dat bedoel ik ( ik schuif net een hele chocolade paashaas naar binnen. Ik wilde een hapje nemen maar dat lukt niet, dit even terzijde haha. )

    Reageren
 2. Linda

  Nagellak, het blijft iets bijzonders, je hebt er iets mee, of niets….net als met voetbal. Het is toch heerlijk dat we er zo van kunnen genieten? En laten we wel wezen, geen ekele tint is hetzelfde dus moet, je ook van dupes, toch echt zoveel mogelijk kleurtjes hebben….en nagellak is heel veelzijding, want je kunt ee mee knutselen zoals Sonja zo super goed doet, je kunt er sierraden mee maken, je kunt er plekjes mee bijwerken, je kunt genieten van alleen maar naar de kleurtjes te kijken, je kunt je nagels ermee doen en andere gek maken met het mooie kleurtje wat je oo hebt én er zijn heel verl gelijk gestemde te vinden, geweldig tich? Nagellak heeft me al veel gebracht :-) en ook al kan ik nu niet veel en is lakken even lastig, ik blijf verzamelen:-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Alleen medeverslaafden weten wat ons drijft. Wij verheffen het vinden van minuscule kleurverschillen tot kunst en willen graag op onze nagels wat misschien alleen in ons hoofd bestaat.
   Ik geniet erg van mijn uit de hand gelopen hobby, want ook mij heeft de verzamelwoede een hoop gezelligheid opgeleverd. En vooral hele fijne mensen.

   Reageren
   1. Linda

    Dat is misschien nog wel het mooiste van onze nagellak verzamelwoede….de mooie en fijne mensen die we hebben leren kennen en alle gezelligheid en weten dat je niet alleen bent.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Daar heb je helemaal gelijk in- ik had nooit durven hopen dat er zoveel lotgenoten zouden zijn:)

     Reageren
 3. Janie

  Hoewel ik dol op nagellak ben heb ik het niet zo erg als jij! Maar het is zeker leuk om te lezen hoeveel passie je hiervoor hebt!

  Liefs Janie!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je mag gerust stellen dat het een verslaving is, Janie:) Maar ik rook niet, drink zelden en ga niet achter de mannen aan.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>