Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #4: Blogsale

wpid-photogrid_1401371347361-600x600

Met lakjes die je bij de bekende drogisterijen haalt, kan je een mooie nagellakverzameling aanleggen. Uiteindelijk komen bijna alle budgetmerken met modieuze finishes als crackle, sand, holo en flakies. Wie zo lang niet kan wachten, zal de portemonnee moeten trekken en lakjes die plotseling tot rage zijn verheven bij de parfumerie moeten halen. Zelf ben ik niet bijzonder gevoelig voor hypes. Boeken bijvoorbeeld lees ik steevast een jaar nadat iedereen ermee in de metro, op het strand of terrasjes koketteerde. Met nagellak is het vaak zo dat de eerste niet per definitie de mooiste is. Dus loont het om eventjes te wachten.

Nadat ik mijn eerste nagellakhonger gestild had, ging ik eens om me heen kijken. Binnen een half jaar na het begin van mijn verslaving had ik alles van Catrice en Essence, plus nog een boel andere lakjes die ook bij drogisterijen vandaan kwamen. Maar zoals het wel vaker gaat met welke verslaving dan ook: ik wilde steeds meer. Maar vooral wilde ik lakken die ik zag op al die internationale nagellakblogs. In mijn agenda hield ik een steeds groeiende lijst bij waarop ik mijn lakwensen zette. Af en toe bestelde ik eens iets dat tegen heftige verzendkosten ingevlogen moest worden.

Mijn inkomen ging volledig op aan mijn nagellakstash. Tot ik me realiseerde dat ik een lak meestal maar één keer droeg. Dat klinkt net zo decadent als het is, maar als ik het vergelijk met mijn kettingrokende man die iedere sigaret ook maar één keer kan oproken, valt het nog mee. Toch zat het me niet helemaal lekker. Soms suste ik mijn geweten door eens een kleine verpakking te kopen. China Glaze, Orly en OPI verkopen flesjes met slechts enkele milliliters erin. Maar echt financiële zoden zette die oplossing niet aan de dijk. En niet ieder mooi merk deed aan kleine flesjes.

Mijn liefde voor vintage kleding zette mij uiteindelijk op het goede spoor: tweedehands nagellak. Mij boeit het namelijk niet dat iemand anders zijn of haar nagels al heeft gedaan met een lakje dat al tijden op mijn verlanglijst stond. Mij lijkt het dat eventuele ziektekiemen een onderdompeling in lak niet zullen overleven. Om door eerder gebruik nogal stroperig geworden lakken weer in bruikbare staat terug te brengen, had ik een grote fles nagellakverdunner. Met die 60 ml heb ik dik drie jaar gedaan en daarbij kan ik nog aantekenen dat mijn vriendinnen er ook gebruik van gemaakt hebben.

Maar waar zou ik gerecyclede lakken vandaan moeten halen? Er zijn geen speciale winkels voor en op de vrijmarkt staan alleen maar kinderen die speelgoed willen verpatsen. Het antwoord werd mij al snel aangereikt door beauty – en nagellakblogs: blogsales! De wereld zit namelijk vol met voornamelijk dames die impulsief lakken kopen, swatchen en tot de conclusie komen dat het lakje niet aan alle eisen voldeed . Overigens stellen de meeste verkopers nadrukkelijk dat zij alleen zelfgekochte lakjes verkopen. Maar wat kan mij het bommen als ze iets wegdoen dat zij ter review aangeboden hebben gekregen.

In de loop der jaren heb ik behoorlijk veel nagellak gekocht van soms zeer bekende bloggers uit binnen- en buitenland. Het leuke daarvan is dat je door die flink verlaagde prijzen vrij prijzige en in ieder geval moeilijk verkrijgbare lakken kunt kopen tegen drogisterijprijzen. Soms wil iemand lakjes kwijt omdat hun Helmers uitpuilen, af en toe heeft iemand geld nodig en zeer sporadisch stopt iemand met verzamelen. Het fijne is dat iedereen die een blogsale houdt, snapt dat je niet de hoofdprijs kunt en wilt betalen voor de verzending van nagellak. Binnen Nederland kost het zelden meer dan een paar euro, maar als iets over de Alantische Oceaan moet komen, kunnen de kosten zwaar tegenvallen. Tot nu toe heeft iedereen die mij lakjes verkocht haar uiterste best gedaan om alles zo voordelig mogelijk te verzenden.

Het is mijn favoriete manier van kopen in bulk. Dankzij blogsales heb ik kennisgemaakt met hele fijne merken als Deborah Lippmann, Rescue Beauty Lounge en BB Couture. Mijn eerste P2 lakken zijn trouwens ook afkomstig van blogsales. Het is dus niet gek dat het mijn gouden tip is om lakjes te kopen van bloggers. Zeker ook omdat er swatches online staan van bijna alles dat ze in de aanbieding hebben. Wat bijvoorbeeld kleuren en dekking betreft is er bijna niemand zo eerlijk als een blogger die een review schrijft van iets dat zelf betaald is. Aangezien ze ook geen trek hebben in negatieve comments als ze de boel flessen, zit je meestal goed. Probeer het eens een keer, want het is de perfecte manier om aan lakken te komen die normaliter net boven je budget gaan.

 

4 gedachten over “Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #4: Blogsale

 1. Suzanne

  Ik vind blogsale ook super! Laura verkocht echter wel een stuk of 300 nagellakken op de vrijmarkt – maar echte eyecatchers zaten daar niet bij hoor. Anders had ik ze je met liefde opgestuurd!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ah, dat is zo lief van je! Toen ik de foto zag van Laura achter dat tafeltje met lakjes, had ik zo op de trein willen springen:)

   Reageren
 2. Janie

  Zover had ik nog niet gedacht… Ik ben dol op tweedehands kleding shoppen en struin soms Marktplaats etc af voor leuke tweedehandsjes! Blogsale is een nieuwe term voor mij. Ik zal dit zeker onthouden!

  Leuk stuk heb je in ieder geval geschreven!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toen ik het schreef, had ik nooit kunnen denken dat het voor veel mensen toch een onbekend fenomeen zou zijn. Het is mijn gouden tip om voor weinig heel mooie lakken te kopen. Op ebay.de valt ook heel veel te scoren. Verzendkosten zullen je meevallen, want daar stuurt de post pakjes voor minder geld dan ze hier rekenen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>