Blij Ei 10

IMG_9313

Er zijn van die dingen die je altijd op voorraad moet hebben. Mika had zijn iPhone ontdaan van beschermfolie omdat ik die er niet netjes opgeplakt zou hebben. En ja hoor, een paar maanden later liet hij zijn telefoon stuiteren. Het hele beeldscherm was kapot en het leek alsof de camera ook kaduuk was. Gelukkig konden we online een afspraak maken bij een reparateur- de volgende dag kon hij terecht.

Het was niet bepaald goedkoop en Mika moest de helft zelf betalen omdat we hem al zo vaak gewaarschuwd hadden. Overigens kostte het Ronald toch weer €50- een bedrag dat je liever in je zak houdt. Mika keerde terug met een prachtig gerepareerd toestel. Er was gelukkig niets mis met de camera, dat scheelde weer. Hij kocht ook een hoesje voor de achterkant, maar folie aanschaffen was er niet bij.

Omdat ik toch ging shoppen bij Ali nam ik maar gelijk wat voor hem mee. In China zijn ze heel goedkoop en als ik daarmee dure reparaties uitspaar, doe ik het graag. Gelukkig kwam de bestelling na een week of twee binnen. Ronald is gelijk aan het plakken geslagen. Nu maar hopen dat Mika nog een tijdje doet met die iPhone 6 die hij van zijn vader kreeg. De volgende mag hij zelf betalen.

2017-07-27 13.04.11

Heel af en toe koop ik kleding voor mezelf. Deze week ging ik voor linnen tops in de webshop van H&M. Want in die winkel koop ik nooit iets omdat ik me zo erger aan de manier waarop de kleding opgehangen is. Alles ligt door elkaar en waarschijnlijk heb ik veel handige kledingstukken gemist omdat ze tussen de sportieve kledij hingen. Dan maar online bestellen.

Het ging niet vanzelf. Mijn iDeal betaling bleek niet te zijn gelukt terwijl het volgens mijn rekeningafschrift wel zo was. Kon ik de klantenservice gaan mailen en toen ik niet snel antwoord kreeg, smeet ik mijn ongenoegen maar op Twitter. Daar kwam pas een antwoord op toen ik allang had gezien dat het uiteindeljk toch gelukt was.

Maar de boel werd niet zo snel afgeleverd als als me voorgespiegeld werd. Nou ja, ik ben wel blij met de linnen spullen. Alleen is het jammer dat alles hartstikke doorschijnend is. Dat kan niet meer op mijn leeftijd, zo’n hemdje waaronder je beha duidelijk zichtbaar is. Daar heb ik inmiddels al iets op gevonden en ik ben hartstikke blij met mijn nieuwe kleding. Volgend jaar maar weer iets bestellen. Want linnen is nou eenmaal echt iets voor de zomer.

2017-08-03 13.21.09

Een paar maanden geleden werkten Mika en vriend D. een avond in het restaurant van de oma van Blaze en Pebbles. Dat viel de heren nog tegen, want in de horeca ben je constant op de been. Ze hebben er veel van geleerd en het was extra leuk omdat die avond filmopnamen werden gemaakt voor het geweldige Omroep Max programma We zijn er bijna. Ja hoor de jongens die die avond door iedereen voor tweeling werden versleten, waren maar liefst een seconde in beeld. Mika is helemaal in het zwart gekleed.

2017-08-05 11.31.45

 

Gisteravond had Mika zijn feestje dat hij wilde geven omdat hij geslaagd was. Ronald mocht vier kratten bier, een fles rum, zakken chips en M&M’s halen en Mika ontving zijn vrienden en vriendinnen. Wij hebben die avond op Mika’s kamer gezeten. Netflixend en om het half uur ging één van ons even patrouilleren. Het viel allemaal reuze mee, maar we waren toch bij toen het eindelijk half drie was.

De hele vloer was plakkerig van het bier en de kaarten die een meisje had meegenomen plakten allemaal met de rode kant op de witte eettafel. De vlekken krijgen we er niet meer uit. We hebben afgelopen nacht een en ander weggegooid, maar besloten alles later te reinigen. Dat deed Ronald terwijl ik  nog lag te slapen. En nog viel ik bijna van de trap toen ik naar beneden liep en de geur van verschaald bier rook. Terwijl hij had gestofzuigd en gedweild.

Inmiddels is het alweer middag en dankzij de vele stokjes wierook die ik heb opgestoken en de open deuren ruikt het weer een beetje behoorlijk. Wij eten de overgebleven snoepjes en chips en het bier laten we nog staan. Want tot onze grote verbazing hebben we meer dan een heel kratje over. Die hoeveelheid krijgen de mannen zelfs niet op tijdens de voetbalwedstrijden van vanavond en morgen.

Wij maken er een goed weekend van. Fijne week!

8 gedachten over “Blij Ei 10

 1. Linda

  Heerlijk online shoppen, maar kan idd tegenvallen, qua kwaliteit..had t vorige week ook, je kon er zo doorheen kijken..weet dat ze vroeger, iets dikkere stoffen gebruikten. Het is idd een zooitje met de administratie bij die shop, ze zijn geloof ik al maanden ermee bezig, als je op de klantenservice kijkt..had zelf nog geen factuur gekregen en voordat ze gaan mauwen, ook maar een berichtje gestuurd. Leuk zo’n feestje, alleen de after party wat minder.. ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   H&M levert geen goede kwaliteit hoor. Dat weet iedereen allang. Gelukkig heb ik een hele verzameling zijden hemdjes. Dat het met de administratie zo slecht gesteld is, wist ik dan weer niet.
   Het was een leuk feestje. De jongens zijn net wakker en ik heb net broodjes shoarma en water/ranja gebracht :)

   Reageren
 2. Linda

  Wat leuk, trouwens, dat de jongens in t tv progamma te zien waren..ook al was t maar even..vonden ze t wel leuk werk of niet voor herhaling vatbaar?

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>