Blij Ei 12

IMG_9479

Op bovenstaande foto heeft Ronald zijn lolbroek niet aan, maar je kunt van me aannemen dat hij aan het begin van een topdag stond. Wij allemaal. We gingen voor het eerst naar de Indië Herdenking in Den Haag en Blaze mocht mee. Die arme schat heeft bijna een uur in de stromende regen gestaan en moest in het restaurant tijdens het eten onder de tafel zitten. Maar we waren samen en dat heeft ons allemaal goed gedaan.

IMG_9514

Lieve vriendinnen mogen altijd op visite komen en als ze een leuk hondje als Bram meenemen, is het helemaal goed. Blaze gedroeg zich keurig en Ronald realiseerde dat wij niet meer geschikt zijn voor een kleine hond. Wij ploffen zomaar neer op de bank, want BAM en Blaze kunnen wel tegen een stootje. Overigens snap ik wel dat een teckel heel veel hond is voor zo’n kleine verschijning. Hij heeft een prima persoonlijkheid, deze Bram.

IMG_9537

Zodra Blaze door heeft dat iemand wakker is, haast hij zich naar het plekje tussen twee hoofdkussens in. Het is gezellig dat hij bij ons in bed ligt. Maar ik denk dat ik voorlopig maar geen wit beddengoed meer gebruik. Nu ben ik niet vies van Blaze, maar er zit altijd wel ergens modder aan. Nou ja, we hopen maar dat het natte aarde is.

IMG_9539

Met een paraplu boven mijn hoofd Blaze uitlaten in de stromende regen? Welnee, kind nat en mama nat. Drijfnat. Omdat het ondanks de royale plensbuien toch benauwd was, stonk ik na de wandeling alsof ik deelgenomen had aan een hardloopwedstrijd. Mij kan het allemaal niks schelen. BAM haat regen en wil na een sanitaire stop gelijk op huis aan, Blaze kachelt wel door. Minstens anderhalf uur moet die ochtendwandeling duren, vind ik. Ook als het hemelwater met bakken naar beneden komt.

IMG_9545

In die man van mij zou een hondenfluisteraar kunnen schuilen. Want ook Blaze is een echt vadershondje. Als Ronald kookt, ligt Blaze in de keuken. Vannacht moest Ronald weer werken. Toen Blaze en ik na de wandeling thuis kwamen, ging hij eerst lekker drinken en eten. Nadat hij zijn kauwstaafjes op had, zag hij dat Ronald terugkwam van het toilet. Direct haastte Blaze zich naar boven en ging wachten voor de gesloten slaapkamerdeur. Toen ik de deur opende, vloog hij het bed op. Nou zit ik dus alsnog in mijn eentje beneden, want Mika is naar de sportschool.

Een heel fijn weekend allemaal en ik wens jullie toe dat je in moeilijke tijden ook steun kunt vinden bij iemand die de oren niet van je hoofd kletst, maar er door de prachtige energie toch voor je is.

 

 

 

 

4 gedachten over “Blij Ei 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>