Blij Ei 15

2017-09-03 11.12.54

Natuurlijk komt Blaze als eerste voor in de opsomming van dingen die me de afgelopen week blij hebben gemaakt. Hij is net zo’n zonnestraaltje als zijn beste vriend BAM. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik me een leven zonder honden niet kan voorstellen. Ronald is trouwens ook behoorlijk opgefleurd sinds Blaze er is. We blijven bidden om de spoedige terugkeer van ons kleine prinsje.

2017-09-05 09.49.49

Op Instagram zie ik al foto’s van herfstige taferelen. Inderdaad, ik heb al eikeltjes (hiermee bedoel ik niet de nekjes) op de grond zien liggen en het wachten is op de kastanjes. Maar het oog van Ronald viel een paar dagen geleden op de magnolia en hij liet me zien dat we ons kunnen verheugen op de tweede bloei. Nu maar hopen dat het niet plotsklaps gaat vriezen.

IMG_9849

Erg blij word ik van onverwachte traktaties. Als de kok een deel van ons avondeten in de oven heeft bereid, schuift hij soms stiekem een baksel naar binnen als ik mijn bord leeg zit te eten. Ronald schept mijn bordje namelijk meestal iets te vol waardoor ik altijd als laatste klaar ben . Soms is de cake al klaar als ik mijn bord naar de keuken breng. Dan duurt het echt nog wel even voordat ik aan het versgebakken dessert begin. Maar dan is zo’n appelcake met karamelsaus wel snel op.

IMG_9968

Mika is na maandenlang vegeteren weer naar school. Hij heeft ervoor gekozen om naar mijn oude school te gaan. De eerste week is achter de rug en ik moest erg wennen aan het vroeg opstaan. Tja, ik heb nou eenmaal gekozen voor een bestaan als thuisblijfmoeder en dan blijf je niet in je bed liggen tot het middaguur. Het is trouwens wel heerlijk om dat bedompte jongenskamertje in te komen, die voetjes van onder het dekbed te pakken en te fluisteren dat de dag aangebroken is.

Het is vermoeiend, zo’n nieuwe studie. Gelukkig zitten er vrienden op dezelfde school en stapt hij meestal in de bus met jongens die hij al jaren kent. Fietsen is er niet meer bij. Daarvan raakt zijn haar in de war en hij heeft toch een OV-weekkaart. Ronald vindt het belachelijk dat zijn zoon niet meer fietst. Hij moest destijds 10 kilometer heen en hetzelfde aantal kilometers terug afleggen omdat hij twee dorpen verder woonde. Deze keer moest ik opbiechten dat ons kind het van mij heeft- ook ik had een busabonnement terwijl het toch maar 20 minuten fietsen was naar school.

Hopelijk blijft het de komende week droog. Een hele aardige achterbuurman vertelde me gisteren met een grote lach op het gezicht dat hij vandaag afreist naar Italië. Dat had ik ook wel gewild. Maar voor mij zit het er niet in en eigenlijk is dat helemaal niet erg. Home is where the heart is en zo is het maar net. Fijne week!

 

6 gedachten over “Blij Ei 15

 1. chucky1012

  Heerlijk dat de scholen weer begonnen.
  Echt een gentleman dat zijn haren niet in de war mogen ;-)
  Nou ik hoop dat het inderdaad nog mooi weer zal worden…..

  Een mooi weekend Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, Ronald en ik vinden het gewoon aanstelleritis hoor :) Het is erg wisselvallig- ik heb in de stromende regen gelopen, het heeft geonweerd en nu straalt de zon weer.

   Geniet van het weekend xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Ja vroeger moesten we door weer en wind, op de fiets, maar daar hoef je nu niet meer mee aan te komen. En als je toch een OV hebt, zou ik daar maar lekker gebruik van maken! Dat ziet er lekker uit, zo’n nagerecht..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, nu is het “gratis”. Maar ik heb mijn ouders toch maar mooi met behoorlijke kosten opgezadeld. Daar voel ik me nu wel schuldig over. Die cake was verrukkelijk!

   Reageren
 3. Myrna

  Hoe is Mika zijn eerste schoolweek bevallen? Een nieuwe school valt niet mee , ze zijn weer een stapje verder in het leven.
  Tyler heb ik weinig gezien in de vakantie, hij heeft zijn hele vakantie doorgewerkt zelfs op de zaterdagen.
  Behalve een week , toen hij naar een festival in Belgie is geweest met zijn maten.
  Ik merk dat hij niet is bijgetankt want hij is nu al opgebrand na een week school en werken.
  Ik heb hem wel gezegd dat ik heel erg trots op hem ben, dat vond hij wel fijn om te horen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zwaar!Maar hij had bijna geen huiswerk en kon dus iedere dag nog naar de sportschool.
   Jouw Tyler is een knul om trots op te zijn. Hij zal het wel redden in het leven. Ik hoop dat Mika ook zo wordt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>