Blij Ei 174

mde

Het is nog wennen, die zonsondergang die steeds eerder begint. Voordat we het in de gaten hebben is het buiten aardedonker. Wel gezellig- we zitten samen op de bank en het lijkt wel of de  hondenkinderen steeds sneller in slaap vallen. Nog even en er wordt in het donker gewandeld. Gelukkig gaat de klok over bijna twee weken weer achteruit.

mde sdr

Sinds het aantal besmettingen met het Corona-virus zo schrikbarend stijgt is het boodschappen doen veranderd. De winkelwagentjes staan niet langer buiten. Nu staat er iemand binnen bij de ingang wagentjes schoon te maken en staat er een behoorlijke rij voor de deur. Nu moeten veel mensen nog leren dat ze achteraan moeten aansluiten. Er zijn nog geen vechtpartijen geweest en ik hoop maar dat het bij dit filiaal ook niet gaat gebeuren.

Inmiddels dragen bijna alle winkelmedewerkers en een groot deel van de klanten een mondkapje. Bij de kapper moest ik er nu ook eentje dragen. Gelukkig heb ik er altijd eentje bij me, maar ik zag dat ze ook enkele exemplaren voor de klanten hadden. Als ik op straat loop met Apollo of op weg ben naar de kringloopwinkel draag ik het kapje niet, maar zodra ik ergens binnenloop natuurlijk wel.

IMG_20201019_152626

 

Toen ik klaar was met de drie delen over Agatha Oddly werd ik er op GoodReads op gewezen dat ik waarschijnlijk ook belangstelling zou hebben voor de reeks over Scarlet en Ivy. Omdat ik als kind zoveel plezier heb gehad van de spannende boeken van Enid Blyton ben ik dus maar gewoon doorgegaan met het lezen van kinderboeken. Het bevalt me wel.

Op het moment dat ik dit zit te tikken schijnt de zon. Dat zou vaker moeten gebeuren, want ik ben de afgelopen week een paar keer flink natgeregend. De verwarming staat hier trouwens sinds gisteren aan. Heel behaaglijk, maar toen ik net aan de radiotor voelde, verbrandde ik mijn hand bijna. Straks de winterjas maar eens zoeken. Fijne week!

2 gedachten over “Blij Ei 174

 1. Linda

  Wat gaat dat snel hè, dat donker worden…toch wel lekker met kaarsjes aan en de verwarming…wat ziet dat er weer naar uit, dat in de rij staan, maar is helaas nodig voor de hardnekkige gevallen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De rij was overigens snel verdwenen hoor. Ach, ik heb het er wel voor over. Kreeg netjes een gereinigd karretje in mijn handen

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>