Blij Ei 176

IMG_20201102_083313 

Ze eten gelukkig allemaal goed. De meisjes vanaf de eerste dag dat ze hier waren. Apollo at alleen de eerste twee ochtenden slecht, maar dat zal waarschijnlijk gekomen zijn omdat hij eerst uitgelaten werd. Het was erg warm en hij was er helaas niet aan gewend. Het ging al snel helemaal goed, zeker toen we ander voer bestelden. Dat vinden ze veel lekkerder dan de vrij prijzige graanvrije brokken die we daarvoor gaven.

Direct na het eten krijgen ze allemaal een kauwstaafje. Eerst is Fluffy aan de beurt en Apollo wacht liever tot Popje ook wat heeft. Apollo is niet erg inhalig. De meisjes eten het staafje op terwijl ze op de bank liggen. Als Ronald nog in bed ligt, rennen ze daarheen. Apollo gaat pas op de bank liggen als alles op is. En dan kan ik even de online kranten lezen terwijl ik luister naar gesnurk.

mde

Apollo is helemaal gek op Bas. De eerste keer dat ze elkaar ontmoetten was het meteen raak. Apollo wilde gelijk geaaid worden en hij probeerde zelfs op schoot te klimmen. Niet zo’n goed idee, want hij weegt toch 56 kilo. Toen iedereen hier voetbal zat te kijken bleef ik maar aan de eettafel zitten, want op de bank was geen plaats meer voor me.

Terwijl ik dingen opzocht, luisterde ik naar de jongens. Ze kennen elkaar al ruim twaalf jaar en ze hebben jarenlang in hetzelfde voetbalteam gespeeld. Op zaterdag hadden ze wedstrijden, daarna gingen ze samen rondhangen en gamen op Mika’s kamer. Hele weekenden waren ze samen. Nu Mika verkering heeft zijn de logeerpartijen afgelopen en dat vind ik erg jammer.

Afgelopen donderdag zaten ze herinneringen op te halen. Het blijkt dat ze destijds tot diep in de nacht aan het gamen waren. En dat ze zoveel lol hadden. Het was zo leuk om naar de verhalen te luisteren. Het zijn net broers die allebei een eigen vriendenkring hebben. Ze zijn niet altijd samen, maar kennen elkaar van haver tot gort.

Nu vind ik het niet zo erg meer dat Mika enig kind is. Hij heeft in ieder geval een vriend met wie hij heel veel mooie herinneringen heeft gemaakt. Want mij lijkt het erg als je geen gedeelde herinneringen hebt. Mijn nestgenoten en ik hebben aan één woord genoeg om vele anekdotes van stal te halen.  Hopelijk zal Mika dat later ook hebben.

inCollage_20201101_211317636

 

De afgelopen week heb ik toch drie boeken kunnen lezen. De Scarlet and Ivy serie is nu uit en ik heb even geen zin meer in jeugdboeken. Wel in een spannend boek, dus ik heb iets van Lisa Jewell uitgezocht. Haar boeken vind ik geweldig.  Haar eerste boeken werden vaak gerangschikt onder chicklit, maar ik vond ze toch diepgaander en vooral beter geschreven. Nu schrijft ze voornamelijk boeken die spannend zijn en altijd een beetje geheimzinnig. Aanraders!

Vanochtend zijn Apollo en ik weer natgeregend. Hopelijk houdt het natte weer niet aan, want ik heb er een hekel aan. Wij gaan de komende week lekker relaxen en dat kan in een huis waar het behaaglijk is, want we hebben een nieuwe verwarmingsketel. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 176

 1. Myrna

  Apollo wordt graag aangeraakt he. Wat een lief karakter heeft hij. En wachten tot Popje ook haar staafje heeft , ook zo lief !!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Apollo is zeer aanhankelijk. Hij heeft een geweldig karakter, heel lief en zacht. Wij denken dat hij hier graag wil blijven :)

   Reageren
 2. Linda

  Wat een leuke foto, met Bas erbij…leuk hè om die verhalen van de jongens te horen. Een nieuwe ketel, lekker zo voor de winter, zit je er lekker warmpjes bij :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De jongens zijn zo leuk samen. Ze zien elkaar niet meer wekelijks, maar het is altijd gezellig als Bas er is. De ketel was kapot, dus we moesten wel…

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>