Blij Ei 177

mde

Op de foto zie je dat er nog net een plekje voor Mika is. Maar als hij beneden is zit hij meestal op een stoel met de poef onder zijn voeten. Het zou ook een beetje krap zijn. Ronald en ik hebben ook niet erg veel ruimte, maar we vinden het wel fijn om Apollo, Fluffy en Popje zo dicht bij ons te hebben. De afgelopen week hebben we vaak zo gelegen.

mde

We kregen deze week ook een nieuwe thermostaat en ik moest een plank vrijmaken, want het ding bevindt zich in de boekenkast. Tijdens de opruimwerkzaamheden vond ik een pakje wierook. Deze Shanti Nagchampa is niet mijn  favoriete geur, maar ik vond het heerlijk om weer eens een bijzonder luchtje te ruiken. Misschien maar weer eens een paar pakjes patchouli wierook kopen.

 

mde

Wij eten het hele jaar door stamppotten, maar laatst was het er echt weer voor. Nou ja, ik loop dan buiten met een wollen jas, een sjaal en handschoenen. Kom ik iemand tegen die een gewone jas aan heeft, wel met een sjaal en dan op Birkenstocks zonder sokken. De meeste schoolkinderen fietsen met hun jas open. Gekker nog: toen het op een ochtend echt vreselijk koud was zag ik een jongetjes van een jaar of tien met een korte broek, t-shirt en Crocs. Dan kijk ik echt de andere kant op, anders ga ik bibberen.

dav

 

Het Witte Kerkje in Simonshaven- als het verkeersbord niet op de foto stond zou je bijna kunnen denken dat we ver van huis zijn. Dat valt mee. We zijn hier op weg naar een recreatiegebied waar we graag lopen. Het is er lekker rustig. Alleen Fluffy heeft het af en toe moeilijk, want we komen wel langs een fietspad en daar rijden nogal wat schoolkinderen. Ze vindt het ook niet fijn om langs een boerderij te lopen. Het went niet, helaas.

Popje geniet van zulke wandelingen, ze snuffelt alsof ze een bloedhond is. Waarschijnlijk is er wel wat te vinden in het halfhoge gras en daarom laat ik haar er niet doorheen lopen. Apollo sjokt lekker mee. Hij kijkt soms naar de koeien en de schapen, verder trekt hij zich nergens iets van aan. Hij is gek op zulke uitjes en op de heenweg maakt hij allemaal geluidjes die hoogstwaarschijnlijk betekenen dat hij er zin in heeft.

inCollage_20201108_185325827

 

 

Anita heeft me per e-mail weer een paar fijne boeken gestuurd. Die staan op mijn telefoon en ik zit nu de hele dag te lezen. Inmiddels heb ik mijn GoodReadsdoel ruimschoots gehaald en ik vind het leuk dat boek nummer 100 de nieuwste Evanovich is.

Buiten is het een beetje fris, maar de zon staat wel lekker te schijnen. Van mij mag het nog een tijdje zo blijven. Fijne week!

2 gedachten over “Blij Ei 177

 1. Linda

  Nou hier ook hele jaar door stampot, kan mij de temperatuur schelen..eet gerust boerenkool met 30gr ;) mooi die foto, met een beetje mist, is heerlijk met dat zonnetje…ik zag ook van de week een man met t-shirt en korte broek, kan toch niet goed zijn..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En schepijs in de winter…. Ik krijg er echt de rillingen van als mensen zomers gekleed zijn als het buiten zo fris is.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>