Blij Ei 178

IMG_20201115_215855

Het is wel duidelijk dat Fluffy en Popje gek zijn op hun grote broer. Er ligt altijd wel een zusje tegen Apollo aan. Hij vindt het reuze gezellig, dat jonge grut. We hebben de meisjes meegenomen toen we in juni naar hem gingen kijken. Het leek te klikken, aar dat het zo’n goede match zou zijn hadden we niet durven hopen.

Door onze ervaringen met Apollo zou ik iedereen willen aanraden een wat oudere hond te adopteren. Het ligt voor de hand dat je geen tien jaar van zo’n hond zal kunnen genieten en verzekeren wordt een dure grap. Als het al kan, want voor behandelingen tegen bestaand ongemak wordt geen cent uitgekeerd. Dat is dus een nadeel. Maar wij hebben geen moment spijt van onze beslissing.

Iedereen die hem ontmoet denkt dat hij zo lief en gezeglijk is omdat hij dankbaar is. Nou, dat durf ik niet te zeggen hoor. Feit is wel dat hij een geweldige hond is. You are the sunshine of my life van Stevie Wonder had voor Apollo geschreven kunnen zijn. Alleen was ik voor zijn komst niet eenzaam. Hij heeft ons leven wel completer gemaakt en we hopen dat hij ‘s werelds oudste hond mag worden.

IMG_20201116_084001_738

Als het in huis lekker warm is komen hyacinten wel heel erg snel uit. Deze aankoop deed ik bijna een week geleden en nu kan je deze paarse pracht aanschouwen. Gelukkig ruiken ze niet al te opdringerig. Binnenkort maar eens een amaryllis aanschaffen. Boeketten kopen we niet meer, want ik vind dat ik er maar zo kort plezier van heb.

mde

Van de cadeaus van Valleney worden we altijd heel blij. Want onze creatieve schoondochter maakt graag zelf geschenken. Ronald kreeg dit plankje met zijn naam erin voor zijn vijftigste verjaardag. Zo lief! Het wordt inmiddels goed gebruikt.

inCollage_20201115_215626780

 

Zo, ik ben ongeveer op de helft van de Murder most unladylike serie van Robin Stevens. Niet alle delen spelen zich af op de kostschool. Daisy Wells en Hazel Wong lossen ook misdaden op tijdens hun vakanties. Het zijn heerlijke boeken waarin ook aandacht wordt besteed aan de veranderende maatschappij. Aangezien de boeken zich afspelen in 1935 is dat nogal wat.

Het is nog maar november en ik baal al een beetje van die korte dagen. Het is ‘s ochtends net licht als ik met Apollo naar buiten ga en na de middagwandeling valt de duisternis al snel in. Er is niets aan te doen, maar ik verlang nu al naar het voorjaar. Fijne week!

6 gedachten over “Blij Ei 178

 1. Linda

  Wat zijn het een stel fijne schatjes…hoe ze zo lekker bij elkaar liggen…wat heeft ze dat mooi gemaakt, hou van dat soort dingen, met hout…heel lief!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ze vinden elkaar echt heel leuk en daar boffen w toch maar mee. Ik hou zo van zelfgemaakte cadeautjes. Tekeningen, eetplantjes, tashangers… Het ontroert me dat iemand moeite heeft gedaan om zelf iets te maken.

   Reageren
 2. Cindy

  Wat fijn dat het zo goed gaat met de honden, en dat het onderling zo goed klikt.
  En ja, kijk ook nu al uit naar voorjaar, zie nu helemaal tegen de decembermaand op :-(

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Kan me zo goed voorstellen dat december weer een stukje vervelender is nu. Van mij mag die zogenaamde feestmaand voorbij vliegen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>