Blij Ei 186

inCollage_20210111_122249674

Het was wederom een rustige week. Er komt zelden familie langs en ik ben niet naar de begrafenis van de overbuurvrouw van mijn moeder gegaan omdat Ronald niet thuis kon blijven bij de hondenkinderen. Wij noemen Apollo, Fluffy en Popje trouwens gewoon de kinderen en zij weten niet beter of wij heten papa en mama. Blaze en Dotje konden we gerust urenlang alleen laten, tegenwoordig doen we dat niet meer.

Het gaat nog steeds erg goed tussen de honden. Als de meisjes een beetje druk oen, gaat Apollo gewoon ergens anders liggen. Hij speelt alleen mee als hij daar echt zin in heeft. Hij zal niemand afsnauwen, want daar is hij te zachtaardig voor. Hij laat toe dat zijn zusjes over hem heen vliegen en een paar speelse beten in zijn pootjes vind hij niet zo erg. Wij houden het wel goed in de gaten, want per slot van rekening is hij de jongste niet meer. Hij heeft rust nodig.

Laatst reageerde hij wel op een hond die eerst ging liggen om blaffend de lucht in te gaan toen we dichterbij kwamen. Toen blafte Apollo ook. Daarna bleef hij rustig naast me staan toen ik nog een gesprek voerde met de eigenares, een kennis. Het was dus zijn manier om te zeggen dat die hond op moest houden. Overigens hield die hond niet op met blaffen en ik was zo trots dat Apollo net deed of hij het niet hoorde.

Als Ronald even weg gaat om iets in de vuilcontainer te gooien of naar zijn werk vertrekt blijft iedereen meestal netjes liggen. Alleen Popje wil nog weleens voor het raam gaan staan om haar papa na te kijken. De rest snapt het heel goed, want we vertellen altijd wat er gaat gebeuren. Op de collage hierboven zie je wat iedereen deed toen Ronald iets weg ging gooien.

IMG_20210111_122738

 

Het jaar is goed begonnen- ik heb twee boeken gelezen. De thriller van Darby Kane was goed. Spannend en ik heb me toch een tijdje afgevraagd hoe het nou zat. Maar ik heb zoveel spannende boeken gelezen dat het me toch duidelijk werd wie het gedaan had. DE schrijfster heeft meer boeken geschreven onder een andere naam, HelenKay Dimon en misschien ga im daar een paar van lezen.

The Ickabog is een kinderboek van J.K. Rowling. Het gaat over kinderen in een koninkrijk dat eigenlijk wordt geregeerd door twee slechteriken. Het is af en toe best spannend. Het lijkt me een goed boek om voor te lezen aan kinderen die misschien zelf net kunnen lezen. Zelf heb ik het in twee dagen uitgelezen omdat ik tegenwoordig niet meer ‘s nachts doorlees als ik gegrepen word door een goed verhaal. In 2021 “hoef” ik nog maar 98 boeken te lezen!

Hopend dat de sneeuw mijn leefomgeving over zal slaan wens ik iedereen een fijne week,

 

2 gedachten over “Blij Ei 186

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>