Blij Ei 187

inCollage_20210118_125104566

Toen het licht sneeuwde, waren ze niet erg geïnteresseerd.  Van Apollo had ik wel verwacht dat hij met zijn neus tegen het raam zou gaan staan, maar hij was niet erg onder de indruk. Later gingen we samen wandelen en ook toen liep hij rustig door zonder te kijken wat er nu precies aan de hand was. Misschien wordt hij wel enthousiast als er onverhoopt een dikke laag sneeuw gaat vallen.

dav

 

De meisjes hebben hun eerste maanden op straat doorgebracht. In de winter, dus wat er van de week is gevallen was natuurlijk niks. Hopelijk is het nu klaar met die sneeuw, want door dat laagje in de border werd het een grote modderbende in de tuin. Ronald had vandaag heel wat op te ruimen. Hij kon weer gebruik maken van zijn fraaie tuinslang, maar hij denkt er toch aan om een hogedrukreiniger te kopen.

 

 

 

inCollage_20210118_125652594

 

Dit jaar heb ik al vijf boeken gelezen en ik ben dus goed op weg om mijn leesdoel voor 2021 te halen. Via de VK app heb ik al heel wat boeken binnengehaald en ik probeer te vermijden dat ik weer een leesdip krijg. Dus als een verhaal me niet erg bevalt, zoek ik gewoon een ander boek uit.

Het boek van Fannie Flagg is het vervolg op het geweldige Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café. Blijkbaar kon de schrijfster het niet laten om haar lezers te vertellen doe het verder ging met een aantal hoofdpersonen. Maar helaas, eentje was er al dood en de andere speelde een heel kleine rol in dit boek. Fannie Flagg schrijft feelgood boeken en dat betekent dat er weleens eindjes aan elkaar geknoopt worden die een beetje ongeloofwaardig zijn. Maar laten we wel wezen- soms is het heerlijk als het goed afloopt met bijna iedereen.

Wat ik eens zou moeten doen is een beknopte biografie schrijven van de hoofdpersoon in een serie spannende boeken. Of pas aan een reeks beginnen als de auteur de boel afgesloten heeft. Want op het moment dat het volgende deel uitkomt, ben ik al een en ander vergeten. Rachel Lynch schrijft over een DI die is verkast van de Britse hoofdstad naar een graafschap in het noordwesten van Engeland. De boeken zijn altijd spannend en de persoonlijke verhaallijnen zorgen ervoor dat je alles wilt blijven volgen. Vooral beginnen met het eerste deel!

Het was een rustige week. Ronald moet wennen aan zijn nieuwe werkschema en ik ook een beetje. Zes dagen achtereen werken is niet niks, maar van een uitslaapdag en drie vrije dagen kan je wel lekker uitrusten. Voorlopig is het om acht uur nog hartstikke donker en ik hoop dat Apollo en ik weer eens bij daglicht aan de eerste wandeling kunnen beginnen. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 187

 1. Myrna

  Ik vind het juist heerlijk s ochtends in het donker onze eerste wandeling te maken. Het is heel vroeg dat wel en soms ben ik een beetje bang want er is geen mens op straat.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Apollo en ik lopen op een voetpad en daarnaast staan hoge struiken. Dan hoop ik altijd dat er geen criminelen uit het groen komen.

   Reageren
 2. Linda

  Oh nee een hoge druk, die maken altijd zo’n herrie.. ;) maar begrijp wel dat hij dat een handig ding vind…kan me wel voorstellen dat je vergeet hoe een boek was, als je zoveel leest.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hij ergerde zich ook altijd aan buurmannen met zo’n ding hoor. Maar ja, de tegels beginnen toch wat groenig te worden.
   Ik ben weleens een boek gaan lezen dat ik bij nader inzien al gelezen had :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>