Blij Ei 191

sdr

Met dat rotweer moest Ronald gewoon werken en ook Mika ging een dag naar zijn werkplek om de winkel opnieuw in te richten. Verder zijn we vooral binnen gebleven. Wat kan een week toch lang duren. Gelukkig ging het gistermiddag dooien, maar dat nam niet weg dat we toch een week vol sneeuw en gladheid hebben moeten doorstaan.

Gelukkig heb ik vier middagen kunnen genieten van het WK afstanden in Heerenveen. Voor schaatswedstrijden zit ik altijd bijtijds voor de televisie en als Ronald zonodig naar een voetbalwedstrijd wil kijken, volg ik de livestream op mijn telefoon wel. Het blijft leuk, dat hardrijden op de schaats. Maar ik voel wel steeds het gemis van mijn vader. Hij had al die successen graag meegemaakt.

Tijdens de wedstrijden heb ik heerlijk op de bank gezeten met Apollo, Fluffy en Popje. Af en toe ben ik ook in slaap gevallen bovenop een hond. Een paar ritten zijn dus wel aan me voorbijgegaan. Geen bijster belangrijke hoor. Als je tegen een warme hond aan ligt val je vanzelf in slaap. En dat terwijl ik de laatste tijd toch goed slaap en genoeg uurtjes maak in mijn bed.

inCollage_20210215_122237412

 

Gelukkig heb ik ook nog twee boeken gelezen. Twee delen van de serie over politiemensen Luc Callanach en Ava Turner uit Edinburgh. Wat er in de voorgaande vier delen was gebeurd kon ik me niet zo goed meer voor de geest halen. Maar ik zat er weer snel in en nu is het afwachten of er nog meer delen gaan volgen.

Het is maar goed dat ik genoeg spullen in huis hebt, want voor vertier ga je de deur niet meer uit. Echt veel last hebben wij niet van de lockdown en de avondklok. Valleney komt gewoon bijtijds hierheen of ze fietst rechtstreeks hierheen als ze ‘s avonds gewerkt heeft. We vermaken ons wel, want we hebben televisies en een spelcomputer. Die dingen zijn we voorlopig niet zat.

Maar ik kan me goed voorstellen dat het zo lollig niet is als je alleen woont. Wij kunnen desnoods nog lekker ruzie maken, maar dat doe je niet als je de enige in huis bent. Daarom wens ik iedereen een fijne week toe, maar vooral de mensen die het in hun eentje moeten klaren.

10 gedachten over “Blij Ei 191

 1. chucky1012

  Groot gelijk dat er binnen genoeg te doen is…..
  Hihihi…. dat je soms in slaap valt tegen één van de honden…
  Lekker warm.
  Ja, leuk om schaatswedstrijden te zien op de televisie ;-)
  Hier word er naar voetbalwedstrijden samen gekeken in de ontmoetingsruimte….
  Gezellig samen zijn….
  Ook zijn er voldoende activiteiten….
  Sjoelen, een heerlijk gerecht eten, schilderen en nog veel meer…..
  Thuis vermaak ik me ook met muziek luisteren, blogs lezen etc…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heerlijk dat je nog zoveel kunt doen. En nog samen ook! Sjoelen is zo leuk- dat ga ik ook maar weer eens doen met de mannen.
   Ik ben blij dat je zoveel hobby’s hebt!
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Is zeker voor mensen alleen, heel lastig…kan heel goed alleen zijn maar op een gegeven moment mis ik toch even eruit en m’n ritme weer hebben…afgelopen week ook niet weg geweest, niet te doen met de fiets, maar dan merk je wel dat je een terugval krijgt…dus deze week weer volop er tegen aan :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is helemaal niet erg als je af en toe alleen bent, zeker niet als je je goed kunt vermaken. Maar dat je er vanwege de sneeuw toch niet even op uit kan gaan… Apollo en ik hebben vanochtend weer heerlijk gewandeld, want er lag bijna geen halfgesmolten ijs meer.

   Reageren
 3. Cindy

  Dank je wel :-) Ben al jaren alleen, en heb me nooit alleen gevoeld. Nu sinds Corona wel heel erg…
  Terwijl ik voorheen ook niet heel vaak bij iemand op bezoek ging. Alleen toen sprak ik zo af en toe af met een vriendengroepje, gewoon gezellig avondje. En dát mis ik heel erg.
  Avondklok doet me niets, vooral in deze tijd van het jaar kom ik ‘s avonds nooit de deur uit.
  Ik heb een hekel aan sneeuw, toch moet ik zeggen dat ik er nu wel van genoten heb, omdat ik een midweekje weg was, het zonnetje erbij kwam, en het zo lekker wandelde. Het erheen rijden met code oranje vond ik minder, maar lukte wel gelukkig. Ook vanmorgen met code rood naar werk gereden. Kán als het moet thuiswerken, maar wilde het niet. Veels te blij dat ik vandaag weer onder de mensen kon zijn (die paar anderen die ook niet thuis kunnen werken ;-) )
  Vervelen doe ik me ook niet. Maar vind het leven gewoon erg saai momenteel, bah.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De eenzaamheid kan flink toeslaan. Alleen zijn hoeft het ergste niet te zijn, want je kunt je zelf goed vermaken. Maar die sociale contacten…. Het feit dat het voorlopig niet kan, maakt het zo erg.
   Zo fijn dat je een heerlijke tijd hebt gehad in het vakantiehuisje, dat je nog lekker hebt kunnen wandelen in de sneeuw.
   Gelukkig dat je op kantoor kunt werken.

   Reageren
   1. Cindy

    Werk er dit jaar 30 jaar, maar ben nog nooit zo blij geweest als afgelopen jaar en dit jaar om naar kantoor te gaan. En zo fijn dat ik nog steeds als 1 van de weinige uitzonderingen dat ook mag.

    Reageren
     1. Cindy

      Klopt, zitten met ongeveer 8 mensen op een vloer waar er normaal 100 ofzo zitten. En het gaat goed omdat we afstand houden. Naaste collega had laatst corona maar verder niemand ziek geworden.

     2. Pippi Bericht auteur

      Zo fijn dat je op kantoor kunt werken. Acht is niet erg veel, maar je hebt toch gezelligheid aan elkaar. Wat een schrik dat iemand corona bleek te hebben, maar gelukkig houden jullie afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>