Blij Ei 223

sdr

De afgelopen week hebben Apollo, Fluffy en Popje een paar keer met elkaar gespeeld. Dat vind ik zo leuk om te zien. Meestal komt een zusje de grote broer uitdagen, soms loopt hij er zelf op af. Popje kan heel wild spelen en dan doet Apollo of hij haar in de pootjes bijt. De eerste keer dat ik het zag bleef ik er even bij staan, want je weet maar nooit. Maar hij sluit zijn kaken niet eens.

IMG_20211004_143138

Het is maar goed dat de afvoerpijp bij de dakkapel niet meer lekt, want het heeft de afgelopen week ontzettend vaak geregend. Tijdens een middagwandeling kwamen Apollo en ik in een vreselijke regen- en hagelbui terecht. Hij was niet droog te krijgen en de volgende dag moest hij steeds plassen- zelfs ‘s nachts. Gelukkig was het na een dag over.

Het wordt ook steeds kouder. dat is heel fijn als je met z’n vieren slaapt, maar het wordt tijd dat ik een paar handschoenen ga zoeken, want ik heb zo’n hekel aan koude handen. Het is inmiddels oktober en overal liggen bruine bladeren. Wat er nog aan de bomen hangt is erg mooi van kleur. Heel geschikt voor een legpuzzel van minstens duizend stukjes, denk ik.

IMG_20210928_104537_515

Dit is een heel vreemd boek. Voor de liefhebbers van spannende boeken: in deze novelle komen Will Trent van Karin Slaughter en Jack Reacher van Lee Child elkaar tegen. Alle boeken waarin Will Trent voorkomt heb ik inmiddels gelezen, van Child heb ik er maar eentje gelezen. Daarin werd Reacher heel anders beschreven dan in dit samenwerkingsboek. En er is een verfilming met Tom Cruise. In dit boek is het een soort blonde Dwayne Johnson. Vreemd.

Wie benieuwd is naar de gezamenlijke avonturen van Trent en Reacher moet maar wachten tot de auteurs weer eens samengewerkt hebben. Want Cleaning the Gold komt heel abrupt tot stilstand. Op GoodReads heb ik moeten opzoeken of wel meer lezers dat zo hadden er varen. Dat bleek zo te zijn, dus het lag niet aan de versie die ik van het internet had geplukt.

IMG_20211004_002824_405

Nee, dit is geen boek dat de lezer gaat uitleggen hoe je je familie kunt uitroeien zonder dat je daarvoor in de bak wordt gesmeten. Het gaat over een vrouw die aan het moorden slaat en hoe lang ze daarmee wegkomt. Er staan wel een paar handige tips in, maar ik heb er gelukkig geen behoefte aan. Het einde was zoals ik verwacht had.

Het was erg leuk om te lezen. Bij tijd en wijle veel minder oppervlakkig dan ik vreesde, maar het blijft natuurlijk wel moord en daar ben ik geen voorstander van. Laten ze maar in een zinkgat terechtkomen of zo. Maar voor de zekerheid zou ik How to Kill Your In-Laws toch wel lezen hoor. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 223

  1. Linda

    Hij speelt zo lief, het is een goedzak…heeft ie gelijk zo last van hè, van dat weer..je zou ‘m haast een regenjas aantrekken.. ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>