Blij Ei 239

mde

Het liefst fotografeer ik deze drie schatjes als ze lekker rustig op de bank liggen. Maar soms gaan ze daar ook door met donderjagen. Dan kijk ik naar rechts en dan heeft Apollo een pootje van Popje in zijn mond. Dat is geen enkel probleem en Popje doet het ook bij hem. Dat drukke gedoe houden ze maar een minuut vol en voor je het weet hoor ik ze allemaal snurken.

inCollage_20220124_122431411

Aan de kleur kan je wel zien dat ik de foto’s ‘s avonds heb gemaakt. Het lijkt we alsof er nog plaats genoeg is op de bank, maar ik denk dat Ronald koffie stond te zetten of een sigaret rookte in de keuken. Want het wordt steeds erger, want ze strekken zich heerlijk uit en meestal vinden we het zielig om ze opzij te duwen. Toch moet het af en toe.

inCollage_20220124_123034083

 

Eindelijk ben ik weer aan het lezen geslagen. In Alleen op de wereld was ik al in december begonnen. maar ik had zin om lekker te Netflixen en op Videoland naar series te kijken. Alhoewel ik het boek van Hector Malot al eerder heb gelezen boeide me het alsof ik het verhaal voor het eerst onder ogen kreeg.

Het is wel een tranentrekker hoor, met die honden, de aap en de baas die stierven. De illustraties zijn ook prachtig en ik was verbaasd toen ik zag hoeveel tekeningen er speciaal voor dit boek zijn gemaakt. Het is echt zo’n boek dat ik over een paar jaar ga herlezen. Misschien ga ik toch maar een boekenkast inrichten met de beste en mooiste kinderboeken. Daar hoort Alleen op de wereld ook bij.

Vorige week kocht ik een groot Moomin naslagwerk. Nadat ik erin gebladerd had kreeg ik zin om de verhalen van Tove Jansson te lezen. Het eerste deel las ik jaren geleden, nu ben ik begonnen aan de andere delen. Dat zijn geen dikke boekjes, maar snel lezen is er niet bij. De boeken zijn daar veel te mooi voor en de woorden zijn erg goed gekozen. Daar moet je de tijd voor nemen en lekker langzaam lezen opdat je alles goed op je netvlies krijgt.

Nu ben ik helemaal blij dat ik de televisieserie niet heb gezien. Soms vraag je je als lezer wel af waar ze al hun spullen vandaan hebben, maar dat is het stukje magie dat de boeken voor mensen van alle leeftijden  nodig hebben. Straks ga ik weer verder in het volgende boek. Als alles naar wens verloopt kan ik de hele week lekker lezen en genieten van de Moomin boeken. Fijne week!

 

2 gedachten over “Blij Ei 239

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>