Blij Ei 255

InCollage_20220516_102655994

Zonder honden zou het leven hartstikke saai zijn. De afgelopen week hebben we veel zitten Netflixen en dat is extra gezellig als er drie honden op de bank liggen. Zij vinden het ook best om de dag op deze manier door te brengen. Ze passen echt heel goed bij ons en het zou fijn zijn als onze gezinssamenstelling nog lang zo zal blijven.

We leiden een veel regelmatiger leven sinds we honden hebben. We breken het Netflixen af als het bedtijd is. Dan gaan we de volgende dag maar verder, want ik ga niet tot drie uur naar een serie kijken als ik de volgende dag weer vroeg op moet. Bij hoge uitzondering lig ik niet om kwart over elf in bed. Bijvoorbeeld als het Eurovisie Songfestival gehouden wordt. Ondanks het feit we allebei vinden dat er dit jaar niet echt veel goeds bij zat hebben we tot het eind gekeken.

We vonden het trouwens erg tegenvallend, die hele show om de optredens heen. Vooral die tenenkrommende zogenaamde lolligheden van de presentatoren vonden we afschuwelijk. Vorig jaar waren er showblokken die goed in elkaar staken en die ik later nog eens heb bekeken op YouTube. Maar goed, volgend jaar zitten we weer drie keer voor de buis hoor. Misschien zijn de inzendingen dan beter en Ronald kan dan bij het zien van ieder kort rokje roepen dat hij de winnares heeft gespot.

InCollage_20220516_102859485

 

Even dacht ik dat er een leesdip dreigde. Wellicht had ik een paar weken geleden veel te veel gelezen. Dat is leuk, maar ik heb het idee dat ik niet kan onthouden waar een boek over ging. Zo keken we naar de Netflix serie Pieces of Her. Gebaseerd op een heel goed boek van Karin Slaughter. Nou, ik was alles vergeten. Op de eerste minuten na, die scène stond me nog helder voor de geest. Het was spannend en als Ronald een lezer was geweest, had ik hem alle boeken van Slaughter laten lezen.

Bovenstaande boeken heb ik in het weekend gelezen en ik wil er binnenkort iets over schrijven. Dat er filosofische kinderboeken bestaan, wist ik helemaal niet. En ik besef dat ik dit soort boeken graag bij de hand had gehad toen Mika nog klein was. Een beetje nadenken over bepaalde levensvragen en nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar steekt kan natuurlijk nooit kwaad.

Straks ga ik weer een nieuw boek uitzoeken en ik hoop dat ik een leesdop kan vermijden. Daar hoef ik alleen maar de juiste boeken voor uit te kiezen. Fijne week!

 

2 gedachten over “Blij Ei 255

 1. Linda

  Vind t knap dat jullie daar het geduld voor hebben, vind dat festival tegenwoordig te lang duren.. dus Ronald beoordeeld de winnares op de hoogte van de rok hahahahaha echt een man hè ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat zegt hij voornamelijk om mij te irriteren, maar hij kijkt natuurlijk wel hoe de dames eruitzien. Het liefst zo ordinair mogelijk. Ik was halverwege de puntenceremonie nog in slaap gevallen ook. Hij niet :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>