Blij Ei 256

InCollage_20220523_103220114

Ook de afgelopen week heb ik weer kunnen genieten van mijn hondenkinderen. Het ergert me wel dat ik voorbijgangers tegen hun tweebenige kinderen hoor zeggen dat ik het baasje of het vrouwtje ben. Dat ze de woorden verkleinen vind ik werkelijk verschrikkelijk. Daarbij ben ik wel een vrouw, maar niet de baas. Op zo’n moment dat ik zulke onzin hoor, wil ik het liefst heel snibbig Ik ben zijn/hun moeder hoor zeggen. Maar ja, dan raken de mensenkinderen waarschijnlijk in de war.

dav

Vrijdag ben ik weer naar de kapper geweest. Het handenreinigingsappraat staat er nog steeds, maar er liggen geen mondkapjes meer op tafel. Wel heel veel snoep en voor het eerst sinds lange tijd werd er koffie en thee geserveerd. Het was ook gezellig druk. Als vanouds en ik hoop maar dat ze de moeilijke tijden te boven komen, want ik ben erg gewend aan deze kapsalon en vooral het personeel.

Mijn haar zit weer goed en ik heb gemerkt dat alle rommel die ik er de laatste tijd in smeerde helemaal niet goed is voor mijn haar. Het is er akelig droog van geworden. Föhnen is echt niet nodig. Het is tegenwoordig ‘s avonds warm genoeg in huis om mijn haar aan de lucht te drogen. De fijne haarborstel die ik drie jaar geleden kocht gebruik ik nu veel vaker en nu heb ik die gels en plakkerige waxjes niet langer nodig.

mde

Zaterdagnacht ging ik naar het toilet en toen rook ik dat iemand de airfryer gebruikt had. In Mika’s slaapkamer brandde licht en ik echt dat hij net thuisgekomen was en dat hij ging slapen. Daarom was ik de volgende ochtend erg verrast toen hij rond een uur of zes met Bas binnenstapte. Die hadden we al lang niet meer gezien en eigenlijk hadden Ronald en ik hem wel gemist.

Gelukkig was ik samen met Ronald opgestaan en kon ik de jongens net als vroeger voorzien van een drankje en tosti’s. Ronald was ook blij dat ze er waren- hij heeft ze jarenlang zeer regelmatig in de buurt gehad. We hebben van allebei bijgehouden hoe snel ze de hoogte zijn ingeschoten en later realiseerde ik me dat ik vergeten was dat weer te zien. Als we ooit verhuizen sloop ik dit deel van de deurpost zodat ik het altijd kan bewaren.

IMG_20220523_103652

Deze week las ik slechts één boek. Eigenlijk herlas ik het, want ik heb de verhalen talloze keren voorgelezen toen Mika klein was. Het is een geweldige bundel vol verhalen waarover je uren met je kinderen kunt napraten. Het lievelingsverhaal van Mika was Rare bobbels en toen ik het opnieuw las, moest ik toch weer lachen.

\Het vreemde van dit boek is dat je zou denken dat het verhaal dat Muizensoep heet er ook in staat. Er staat zelfs een illustratie van op de voorkant. Maar ik kon het niet vinden! Wel drie keer heb ik het boek doorgebladerd, maar tevergeefs. Op internet heb ik geprobeerd te achterhalen of ik soms een verkeerde druk heb, maar nergens was het te vinden. Toch maar eens een mailtje aan de uitgever sturen.

Ronald heeft vandaag middagdienst, maar daarna is hij twee weken vrij. Daar kijk ik erg naar uit. Hopelijk krijgen we dan beter weer. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 256

 1. chucky1012

  Zo leuk…
  Wat fijn.
  Kinderen worden heel snel groot.
  Dan hoop ik voor jullie dat snel de temperatuur flink omhoog zal gaan zodat jullie mooie dagen samen zullen hebben…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die jongens zijn opeens 22….. Heb zulke mooie herinnering aan de tijd dat ze bijna elk weekend hier waren.\Ja, ik hoop ook op mooi weer. Kan Ronald weer tuinieren.
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Ik denk dat je mensen zeker in de war brengt, als je zegt, ik ben hun moeder…hahahahaha leuk die deurpost, mooie herinnering

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>