Blij Ei 273

IMG_20220919_125827

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de meisjes er o bij staan. Er zitten al een paar krassen op het glas van de schuifpui. Maar ja, onze hondenkinderen zijn nou eenmaal hartstikke blij als we terugkeren van boodschappen doen. Dat zeggen we altijd als we weggaan. Dat is wel zo makkelijk. Dan weten ze in ieder geval dat we weer terugkomen.

InCollage_20220919_103553785

Eindelijk heb ik weer een behoorlijk aantal boeken kunnen lezen. Over de Miljonairskind serie van Ilona de Lange zal ik het nog een keer hebben. Over iets meer dan drie weken komt het vierde deel uit en ik hij ernaar uit. Het zin boeken die ik graag doorgeef aan een kleinkind.

Alias Emma van Ava Glass is een boek dat ik zo uit had. Het gaat over eengeheim agent die haar eerste grote zaak krijgt. Het is spannend, er zit vaart in en als ik me niet vergis is er nog genoeg stof voor meerdere delen. Van dit boek las ik ergens een korte recensie en tot mijn verbazing kon ik het meteen vinden op zlibrary.

Dat het een niet zo vrolijk boek is, merk je al aan de titel, De dag dat ik mijn naam veranderde. Van Bibi Dumon Tak las ik al vaker een kinderboek, maar dit is er eentje voor volwassenen. Het boek is zo aangrijpend at ik er moeilijk iets over kan schrijven. Wanneer verandert iemand zijn of haar naam? Als de familie te vreselijk is voor woorden. Toch is het in dit geval niet die merkwaardige vader of hele enge oom die de grootste griezel is.

Dat is de ex-man van de overleden zus van Anna. Toevallig weet ik dat er heel veel afschuwelijke mannen bestaan, maar deze is wel erg griezelig. Dat hij de twee kinderen weghoudt bij oma en tante is al erg genoeg, maar hij doet nog veel gekkere dingen. Dat er iets helemaal fout zit in zijn bovenkamer is wel duidelijk. En ja, er zijn wat namen veranderd en ik heb gelezen dat de rode fiets in werkelijkheid blauw was, maar alles is gebaseerd op een waar verhaal. Dat nog lang niet afgelopen is.

IMG20220917144051

 

We zijn een paar keer flink verregend thuisgekomen en dat leidde ertoe dat Apollo opeens vaker moest plassen dan gewoonlijk. Op een nacht moest hij er zelfs twee keer uit. Nu gaat het gelukkig beter en ik hoop dat we de komende week minder regen zullen krijgen. Fijne week!

2 gedachten over “Blij Ei 273

 1. Linda

  Kijk ze nou blij zijn…was het zo’n heftig boek, klinkt iig beangstigend…wat rot dat Apollo er zo sterk oo reageerd, hè…je zou haast een elektrische deken voor m neer leggen, voor z’n buikje..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo staan ze er altijd bij als we even weg zijn geweest. Misschien moet ik zo’n kersenzitkussen voor Apollo kopen.
   Het boek ws heel erg pijnlijk om te lezen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *