Blij Ei 282

IMG_20221121_161530

Afgelopen week was er nog zoveel te doen in huis dat er ’s avonds op de bank lekker gedut werd. Ronald was natuurlijk echt moe, de rest volgde het voorbeeld. Het heeft erg veel geregend en de handdoeken in de hal werden dan ook veelvuldig gebruikt. Alleen in het weekend was het bijna de hele dag droog, maar het was dan wel hartstikke koud. Gelukkig hebben honden met dikke vachten daar niet zoveel last van als hun ouders.

IMG_20221121_162006

Voorlopig was het leggen van een nieuwe vloer op de overloop het laatste klusje dat Ronald zelf kon doen. Graag had ik het resultaat van zijn noeste arbeid laten zien, maar het is daar erg donker. Een al te felle lamp willen we er niet, want dan schrik je je rot als je ’s avonds even naar boven moet om iets te halen.

De foto stuurde Ronald toen hij in de bouwmarkt stond. Want zoals gewoonlijk stond het geluid van mijn telefoon niet aan en reageerde ik dus niet toen hij belde. Om te vragen welke kleur we gingen nemen. Hij nam de donkerste, want dat is altijd goed. Inmiddels ligt de boel er netjes bij. Er moet geloof ik nog één stukje voorzien worden van een plint, maar het ziet er supermooi uit.

IMG_20221121_161703

 

De kinderboeken die ik koop, worden meteen na aanschaf gelezen. Vorige week liep ik iets achter omdat ik een beetje ziek was, maar ik ben weer flink aan het lezen. Ik wou dat ik anders was is een heerlij avontuurlijk boek dat je en passant ook de tafel van 7 leert. Het lijkt wel alsof dit boek geschreven is met het Kinderboekenweekthema van 2022 in het achterhoofd. Mooie hoofdstukken over de natuur en voornamelijk de dieren die de hoofdpersoon tegenkomt.

De verhalenbundel Kom mee naar buten werd wel samengesteld om Gi-ga-groen te promoten. De verhalen zijn erg geschikt voor de middenbouw van de basisschool. Er staan leuke tekeningen bij en ik denk dat menig kind graag uit het boek voorgelezen zal willen worden. Verhalenbundels vind ik meestal erg leuk omdat ik mij onbekende schrijvers leer kennen.

Het begin van deze week staat voor mij in het teken van injectienaalden. Hopelijk worden de andere dagen een stuk fijner. Geniet van deze week!

2 gedachten over “Blij Ei 282

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *