Blij Ei 283

InCollage_20221128_164352939

Tegen de tijd dat ik bedenk dat het leuk is om foto’s te maken, is het al donker. Apollo, Fluffy en Popje vinden het niet zo erg om ;s ochtends wat later wakker te worden en ik ben ook blij dat ik wat langer over min ontbijt kan doen. Ieder jaar trap ik er weer in: dan geloof ik dat het na de kortste dag van het jaar rap eerder licht wordt. Nou, dat duurt nog echt maanden voordat het gebeurt.

Het is bijna december en er wordt flink wat vuurwerk afgestoken in de buurt. De meisjes trekken zich niets aan van dat geknal- ze lijken het niet eens te horen. Maar hun grote broer kan er maar niet aan wennen. Gelukkig liggen die idioten met hun vuurwerk nog te slapen als ik ’s ochtends met Apollo ga lopen. ’s Middags is hij wat meer op zijn hoede en dan plast hij snel hier in de straat. Om elf uur ;s avonds hebben we soms geluk. Als het stil blijft, kunnen we wel eenblokje om. Maar echt lang houdt hij het niet uit.

Het is maar goed dat ik de hele dag thuis ben, want ik ben graag bij Apollo als hij bang is. Toch gaat hij meestal op zijn kleedje liggen, naast de eettafel. Waarschijnlijk omdat hij daar geen ramen ziet. Maar kan je nagaan: hij schrikt al van kindervuurwerk, het spul dat het hele jaar door afgestoken mag worden. Wat zal het zware vuurwerk dit jaar met hem doen? Hopelijk helpt het dat ik ’s nachts op de bank slaap- dan weet hij dat er iemand bij hem is.

IMG_20221128_164439

 

Ook de afgelopen week heb ik maar één boek gelezen. Maar wel een kloeke bundel met korte verhalen. Het grote niet te vermijden verhalenboek is gevuld met nieuw werk van auteurs van de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat. Het idee voor dit boek komt voort uit de keuze voor een Australische schrijver voor het Kinderboekenweekgeschenk. Wat trouwens een teleurstellend boek was. Maar het schijnt dat deze auteur veel lezers trekt.

In een verhalenbundel staan altijd stukken die je geweldig of juist wat minder vindt. Dat is met dit boek ook zo.Het is wel een goede manier om nieuwe schrijvers te leren kennen of gloednieuw werk van een favoriet te lezen. Het grote niet te vermijden verhalenboek was heerlijk om te lezen en ik ben vooral benieuwd naar die Lemniscaat schrijvers die ik hiervoor niet kende.

Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 283

  1. Pippi Bericht auteur

   Apollo is bang en wil op zijn kleedje liggen. Dotje werd panisch en blafte de hele boel bij elkaar…. We hebben het nu wat makkelijker.

   Reageren
 1. Myrna

  Toby was ook panisch voor vuurwerk. Wilde niet meer naar buiten , hij stopte al bij de open deur als hij het kruit rook

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is zo erg voor alle dieren, dat vuurwerk. Ik hoop dat het de komende maand constant regent als iedereen hier al geplast heeft.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *