Blij Ei 299

Nog steeds vergeet ik bijna altijd foto’s te maken als ik iets meemaak. Soms kan het gewoon niet- bijvoorbeeld als ik die vriendelijke moeder met haar leuke en beleefde kinderen weer tegenkom om acht uur ;s ochtends. Die mensen maken mijn dag altijd een stukje beter. Maar ik ga ze natuurlijk niet fotograferen- dat is stom.

Het gedoe om een stemlokaal te vinden, heb ik ook niet vastgelegd. Dus ook niet dat je mooi pech hebt als je zittend in een rolstoel een vakje rood wilt kleuren. Nu kon ik er netjes bij, maar wie nog iets kleiner is, heeft een probleem. Nee, bij de volgende verkiezingen moet de gemeente alles beter regelen.

Met Apollo, Fluffy en Popje gaat alles goed. Het beneden slapen met drie honden is nog wel iets dat af en toe lastig is. Als de tuinlamp aanfloept, springen de meisjes bijna door de schuifpui heen. Van het geblaf wordt Apollo helaas wakker. Maar ontwaken met mijn schatjes blijft fijn.

Het lezen gaat weer lekker. Het Boekenweekgeschenk was erg goed en ik heb genoten van het Boekenweekessay. De twee Sally Rigby boeken waren plezierig om te lezen. Nog drie delen te gaan. Zal ik daarna haar andere serie gaan lezen? Maar even mee wachten, want im heb nu zin om meer kinderboeken te lezen.

Duizend & ik van Yorick Goldewijk is alweer het tweede boek dat ik van deze auteur lees. Het is voor lezers van 13 tot 100 jaar, las ik ergens op internet. Na lezing van het boek snap ik wel dat het niet voor heel jonge kinderen is. Daarvoor is het onderwerp te complex. Het lijkt me beter als ik er niets over zeg, want ik wil niks verklappen.

Volgende maand is het de Maand van de Filosofie. Er komt dan altijd een filosofisch kinderboek uit en die van 2023 lag aan het begin van de Boekenweek al in de winkel. Dus heb ik het meteen maar besteld. Het is een geweldig verhaal van Joke van Leeuwen dat ik iedereen kan aanraden. Er staan heel veel dingen in waarover je goed kunt nadenken en dat zou ik best met een kind willen doen.

Tijdens het lezen luister ik graag naar muziek en ik heb het laatste album van Vreemde Kostgangers net ontdekt. Het is prachtig. Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot zijn mannen waar ik mijn hele leven naar geluisterd heb. Een echte aanrader waar ik vaker naar ga luisteren. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 299

  1. Linda

    Kijk dat kopje van Popje nou toch, over de leuning…is toch een kado om wakker te worden met zulke lieverds 🙂

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *