Blij Ei 300

Het is nog te koud om op de bank in de tuin te liggen. Dus genieten Apollo, Fluffy en Popje van de zon terwijl ze in de woonkamer dutten. Al te vaak heeft de zon niet geschenen, maar door de inmiddels geïnstalleerde slimme meter hebben we gezien dat we al heel wat stroom hebben bespaard. Waarschijnlijk kunnen we indien nodig in de zomer de hele dag een ventilator laten draaien zonder dat we daar erg arm van worden.

We moeten nog even wachten tot de grote magnolia flink in bloei staat. De veel kleinere stermagnolia zat vorige week al vol met witte bloemen. Blijkbaar is er voor de grote toch iets te weinig zon geweest. Maar goed, nu hebben we iets om naar uit te kijken. En duurt het nog even voordat we iedere dag de uitgevallen bloesems moeten opvegen omdat het anders een grote glijbaan wordt in de tuin. Gelukkig zijn ze niet giftig voor honden.

Zo, ik heb nu alle vijf delen van de serie over het Ministerie van Oplossingen gelezen. Het zijn heerlijke boeken waar ik me als 61-jarige echt niet te volwassen voor voel. Maar goed, oud zijn betekent net per definitie dat je volwassen bent hè. Dat zei ik weleens tegen mijn leerlingen als ze riepen dat ze volwassen waren: Nee, je bent meerderjarig!

Wat ik erg leuk vind, is dat er twee hoogbejaarde hoofdpersonen zijn. De ene is blind, de andere heeft net een nieuwe heup gekregen. Maar ze tellen net zo hard mee. Hopelijk komen er nog heel veel delen, want ik vind de boeken geweldig. Of ik de serie over een humeurige prinses ga aan schaffen, weet ik nog niet. Ze zijn vooral geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar Misschien als er een kleinkind komt.

In oktober is er weer een Kinderboekenweek en ik heb vernomen dat Sanne Roseboom het geschenk gaat schrijven. Dan ga ik mijn maandelijkse boekenbestelling in een paar delen doen, want ik wil graag een paar Boekenweekgeschenken voor kinderen die ik leuk vind. En daarvan ik niet zeker wet of ze zelf iets gaan kopen.

Inmiddels ben ik weer bezig in een spannend boek van Sally Rigby. Nog drie te gaan en dan ben ik helemaal bij. Maar ik heb behoorlijk wat liggen dat nog uit moet, waaronder twee superdikke bundels met dierenverhalen van Toon Tellegen en op aanraden van Anita heb ik een zesdelige serie over een magische apotheek gedownload. Dus ik ben voorlopig wel van de straat af. Fijne week!

4 gedachten over “Blij Ei 300

 1. Linda

  Vandaag weer veels te koud…maar de zon binnen is heerlijk je moet alleen niet naar de wc lopen, dan is het net een koelkast…wel lekker om te lezen in je stoel in de zon.

  Reageren
 2. chucky1012

  Ik begrijp het heel goed dat je blij word als een mooie plant in de tuin bloeit.
  Zou wel fijn zijn om de ventilatoren in huis te laten draaien.
  De boeken hebben een prachtige kaft.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik wacht vol ongeduld tot alles in bloei staat. Ben vooral die modderige borders zo zat!
   We hebben al flink wat bespaard en vind het fijn als ik zonder me schuldig te voelen in de zomer wat eer koelie in huis akn krijgen.
   Ja, de boeken zen r zeer aantrekkelijk uit. Ze zijn ontzettend leuk.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *