Blij Ei 81

IMG_20181229_090555_653

Terugdenkend aan de afgelopen week ben ik voornamelijk blij dat de kerstdagen er weer op zitten. En dat terwijl we er niks aan gedaan hebben. We hebben wel een gezellige brunch gehad en we hebben ‘s avonds zoals gewoonlijk lekker gegeten. Aan cadeautjes deden we niet. Mika mocht een paar belachelijk dure sportschoenen uitkiezen en ik kreeg een webhostingupgrade van Ronald.

Tijdens het wandelen met Dotje kwam ik iedere dag de feestelijkste lichtjes tegen. Wat maken mensen daar een gedoe van- ik denk dat het energiebedrijf er heel blij mee is. Een paar weken lang heeft de kerstman op de foto op de reling gezeten, maar op 27 december hing hij opeens. Stiekem moest ik er wel om lachen, want ik heb een hekel aan kerst.

ptr

Dotje is niet bang voor vuurwerk, ze wil er zelfs naartoe. Maar als ze op de bank ligt en geknal hoort, gaat ze vreselijk blaffen. Volgens mij wil ze aangeven dat het afgelopen moet zijn met datachterlijke gedoe. Maar wij worden wel een beetje moe van dat geblaf. In de krant zag ik dat je je hond op een bepaalde manier in een sjaal moest wikkelen- dat zou helpen. Nou, nee dus. Maar we vonden het wel grappig dat Dot zich zo met zich laat sollen.

sdr

Volgend jaar gaan we oefenen. Haar laten wennen aan het geluid van vuurwerk dat we uit onze telefoon zullen laten komen. Haar naast je houden en belonen zodra ze niet reageert, helpt ook wel. Maar het grootste succes boeken we met deze knuffel. Die moet ze pakken als ze reageert op knallen.

Ondanks de intensieve vuurwerktraining was het een lekker weekje. Iedere dag stonden Dot en ik om acht uur in het park en daar genoten we van het wandelen en apporteren. Fijne week!

10 gedachten over “Blij Ei 81

 1. Linda

  Heb ik ook ooit gedaan bij Indy..werkte ook niet..zie hier al enorme partijen vuurwerk onder een carport staan..hier komen hele groepen bijeen, die hier niet eens meer wonen en vorig jaar stopte ze pas om 6 uur..zie er enorm tegenop, deze nacht..jullie ook veel sterkte met jullie schatje.

  Reageren
 2. Cindy

  Klote vuurwerk. Hoop ieder jaar op een algeheel vuurwerkverbod, maar helaas… Hoop eigenlijk dat het komende nacht zo gaat escaleren op veel plekken dat het er nu alsnog van komt. Dan wel zonder letsel onder onschuldigen…
  Vandaag gewerkt, heerlijk rustig op het industrieterrein. Maar hier thuis, pffff… of ik in een oorlogsgebied zit. Vuurwerkbommen, achter elkaar. Er zitten veel scholen hier, daar gaat al die k*t jeugd met die rugtassen vol vuurwerk naar toe. En politie zie je er nooit.
  Nou ja, nog een paar uurtjes, dan zijn we er gelukkig weer vanaf. Fijne avond evengoed!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier precies hetzelfde. Hele groepen rotkinderen trekken door de buurt met rugtassen vol knaltroep. Politie? De smurfen zitten op het bureau oliebollen te eten, gokken wij. Nog een paar uur…… Dat het snel januari is en jij bijna op vakantie gaat :)

   Reageren
   1. Linda

    Hier ook geen blauw op straat..joh die doen er toch niks aan..zag wel handhavers, die gasten aanpakte, die de speeltuin als afsteekolaats gebruikte.

    Reageren
   2. Cindy

    Haha, yes, het is 1 januari, en over 3 weken ga ik op vakantie :-)
    Eindelijk de feestdagen achter de rug, hoe fijn is dat?
    Fijn 2019!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Wij kampen hier nog even met de naweeën van oud&nieuw in de zin van vuurwerk dat nog op moet. Dotje is daar niet blij mee. Maar wij weten dat we straks ongeveer 50 vuurwerkloze weken tegemoet gaan. Afschaffen, dat knal- en siervuurwerk. Met kerst is niets mis, want het is per slot van rekening de viering van de verjaardag van Jezus die van ons allemaal houdt- maar dat gedoe eromheen. Dat gevreet en geblaat over de kerstgedachte en familiebetrekkingen. Hartstikke bah!
     Een heerlijk 2019 met veel vakanties toegewenst!

     Reageren
 3. Myrna

  Toby heeft de hele avond en nacht door geslapen. Hij hoort wat slechter op zijn leeftijd nu maar voor het vuurwerk kwam het wel goed uit. Ik haat het zo enorm , mag van mij per direct verboden worden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fijn dat Toby door heeft geslapen. Dat het door zijn slechter wordende gehoor komt, is misschien wat minder. Er zijn weer doden gevallen, dus wellicht komt het ooit tot een verbod.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>