Blij Ei 9

2017-07-26 14.12.53

Het dagje Delft was toch wel het hoogtepunt van de afgelopen week. Het gezin was natuurlijk niet compleet, maar dat we in ieder geval met z’n drieën waren, vond ik al heel wat. We begonnen met een bliksembezoek aan de plaatselijke kringloopwinkel en daarna werd er voornamelijk geshopt. Dat kunnen die mannen goed. Vooral Mika weet toch altijd iets van zijn gading te vinden. Voor mij was het extra leuk omdat ik jaren in Delft gewoond heb en fijn langs plekken met fijne herinneringen heb kunnen lopen.

Of de deur nog steeds toegang biedt tot een studentenhuis weet ik niet eens. Want ik fotografeerde de deur met en zonder kind ervoor en nam niet de moeite te zoeken naar een bellentableau. Misschien zijn de 13 kamers van weleer wel verbouwd tot enkele appartementen. In ieder geval had ik niet de behoefte om aan te bellen en te vragen of ik er rond mocht kijken.

Toen we gingen lunchen bij de toko ging er iets mis bij het afrekenen. Omdat hij niet zo goed oplette, had Ronald opeens €100 teveel gepind. Dat heeft hij inmiddels netjes teruggekregen hoor. De snacks waren erg smakelijk en het eten zag er verrukkelijk uit. Ronald kwam daarom met het idee daar nog een keer te gaan eten. Hij heeft online opgezocht wat je er kunt eten en dat klinkt heel goed. Het zou fijn zijn om daar goed nieuws te vieren. Maar ja, dan moet dat goede nieuws wel eerst komen.

2017-07-29 14.58.31

 

Mijn linnenkast, een dubbele door Piet Zwart voor Bruynzeel ontworpen keukenkast, is inmiddels bijna vol. Er is nog plaats voor ongeveer 20 washandjes en misschien 15 hydrofiele doeken. Op Marktplaats heb ik al twee enkele kastjes gespot, maar daarvoor wil de eigenaar in totaal €250 hebben. Dat bedrag heb ik niet op mijn rekening en nu moet ik maar hopen dat één van mijn zwagers er weer eentje bij het grofvuil ziet liggen. Of ik moet wat enthousiaster gaan kringloopwinkelen.

De afgelopen dagen heb ik heel veel wasjes gedraaid, maar bijna alles ligt nog in wasmanden te wachten op een strijkbeurt. Dat komt goed, want er is de komende tijd veel sport op de televisie. Vandaag is het zo’n dag dat de mannen vastgekleefd zitten op de bank. Het weer is niet bijzonder goed en daarom staat er nu een droogrek op mijn werkkamer. Heerlijk, die babygeur van een fijn wasmiddel dat ik altijd bij Wibra koop. Straks kan alles weer in de linnenkast en dan geniet ik even van de aanblik.

Het is niet een en al feest in Huize M. hoor. Maar we verwerken de tegenslagen en houden goede moed. Verder kunnen we iedereen die in de put zit, aanraden Netflix te nemen. Het kost een tientje per maand, maar drank, drugs en junkfood zijn vele malen duurder. Ronald en ik hebben weer enkele series achter de kiezen en met een beetje pech is er straks niks nieuws meer te zien. Nou ja, dan is er nog altijd voetbal. Plus opgenomen UFC wedstrijden die altijd diep in de nacht plaatsvinden.

Een fijn weekend en een heerlijke nieuwe week toegewenst!

8 gedachten over “Blij Ei 9

 1. Linda

  Lekker hé, zo’n fris wasje..kan helaas niet buiten vandaag, dan ruikt t helemaal lekker, van de wind! Hoewel in deze regio misschien minder, dan in de groene delen van t land…maar t kan je in ieder geval een lekker gevoel geven!

  Reageren
 2. Myrna

  Ik hoop het zo dat jullie kunnen gaan vieren.
  En welk wasmiddel gebruik je van de wibra?
  Een hele goede week ook voor jullie en een nog fijner weekend

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat hopen wij ook. Bij Wibra koop ik een Zwitsal knock-off- in een vooral gele fles met een baby erop. Kost net geen 2 euro en ruikt zalig.
   Ik wens je ook een hele fijne tijd!

   Reageren
 3. Natas

  Wat gezellig een dagje samen uit en ook nog je oude huis spotten.
  Het wasrek ziet er zalig uit en ga op ziek naar het wasmiddel. Klinkt heerlijk!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>