Boeken: Alleen op de wereld

2017-05-18 18.41.58

Twee maanden geleden kocht ik dit boek. Ergens in huis staat nog een andere uitgave van Alleen op de wereld, maar deze moest ik hebben vanwege de illustraties van Charlotte Dematons. Inmiddels heb ik het hele boek al doorgebladerd en genoten van alle tekeningen. Ook heb ik fragmenten gelezen en ik vraag me af of ik destijds ook zo genoten heb van het verhaal.

Zojuist heb ik op Goodreads gekeken en tot mijn verbazing zag ik dit boek van Hector Malot niet op mijn lijst van gelezen boeken staan. Maar ik heb het wel gelezen en ik weet dat ik er soms pijn van in mijn buik kreeg en dat ik ook gehuild heb. Dat heb ik nogal snel hoor- ook toen ik Kruimeltje  aan het lezen was kreeg ik het te kwaad.

Eigenlijk had ik dit boek moeten voorlezen aan het kind en helaas ben ik daar dus te laat mee. Binnenkort ga ik het boek herlezen en ik weet dat ik ervan ga genieten. Het boek staat misschien wel op de afdeling Kinderboeken, maar het is uitermate geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een prachtig verhaal, niet suikerzoet en ondanks alle ellende die erin voorkomt heb je na lezing een fijn gevoel.

Mij verbaast het niets dat deze editie van Alleen op de wereld het heeft geschopt tot boekentip van DWDD. En ik hoop dat het geholpen heeft, dat veel lezers het hebben gekocht. Dat het met veel plezier gelezen wordt en voorgelezen wordt aan kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Dit boek zal ik altijd in de nabijheid van mijn bed houden, want het is het herlezen waard.

2 gedachten over “Boeken: Alleen op de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>