Boeken: Architectuur

2017-05-11 09.37.23

Het  is één van mijn grootste wensen: een speciaal voor mij ontworpen huis. Want ik heb nogal wat noten op mijn zang -voor als ik de loterij win hè. Vanwege het kind moet het in dit rotdorp staan en omdat we zijn broertje hebben is de eisenlijst helemaal lang geworden. Ten eerste moet er een grote tuin bij zitten. Groot genoeg voor hem en de andere hondjes. Plus een zwembad met een inloop via een brede trap. Verwarmd, dan kan hij het gehele jaar door zwemmen. Natuurlijk moet er in huis een lift aanwezig zijn, want hij houdt niet van traplopen.

Voor de mannen een televisiekamer die ver van mijn werkkamer af ligt. Vanzelfsprekend een professionele keuken die ook nog eens ruimte biedt aan mijn verzameling melamine. De slaapkamers hoeven niet groot te zijn, want daarin wordt voornamelijk geslapen. Maar die kamers moeten wel voorzien zijn van een inloopkast en badkamer die iedereen zelf schoon moet houden. Oh ja, er moet ook een fijne garage zijn, want er moet een hele grote auto in waarin we honden kunnen vervoeren.

Kijk, ik kan dit allemaal leuk verzinnen, maar ik zou niet weten hoe ik dat op een fraaie manier kan vormgeven. Daar hebben we architecten voor. Alhoewel mijn droomhuis waarschijnlijk nooit gebouwd gaat worden neem ik graag kennis van de prachtige ontwerpen die in bovenstaande boeken staan. Die serie kocht ik ooit in de webwinkel van mijn favoriete krant en ik blader regelmatig in de boeken. Niet iedere architect aan wie een deel gewijd is is nog in het land der levenden, maar ach, het blijft een droom, dat huis van mij.

Ook zou ik niet eens weten wat hier zoal gebouwd mag worden. Al te futuristisch mag het zeker niet worden. Jammer, want een Jetsons huis lijkt me wel wat. Aan de ene kant zou ik wel een heel strak ontwerp willen met veel glas dat BAMproof is. Aan de andere kant droom ik nog steeds van een Villa Kakelbont. Maar dat wordt door de Welstandscommissie vast afgekeurd wegens te zeer afstekend bij de rest van de bebouwing. Voorlopig gaat het niet gebeuren, dus ik neem genoegen met ons ruime rijtjeshuis waarin BAM een uitstekend leven leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>