Boeken: British Hit Singles

IMG_6099

Sinds ik een nieuwe taalstudent heb kom ik weer wekelijks in de bibliotheek. Deze week waren ze er bezig met het werven van vrijwilligers en kon je aan linedancing doen. Een hele leuke man vroeg of ik mee wilde dansen, maar dat heb ik niet gedaan. Het is me allemaal te ingewikkeld en ik heb geen zin altijd de enige te zijn die de verkeerde kant op draait. Toen de dansers na een uur verdwenen waren kon ik weer bij de planken m,et boeken die je gratis mag meenemen en daar vond ik dit loodzware geschrift.

Het werd uitgegeven ter gelegenheid van de 50e verjaardag vaan de Britse singles charts en het is een heerlijk naslagwerk. Het boek stamt ut 2002, dus echt up to date is de informatie niet, maar dat maakt mij niets uit. Van de laatste 15 jaar popmuziek is me namelijk erg weinig bijgebleven. Nee, dan de muziek uit de periode 1952-2002. Het boek staat propvol met weetjes waarmee je een goed figuur zult slaan tijdens pubquizjes. Maar je leest het niet van kaft tot kaft, dat is te veel om te verstouwen.

Het ligt op de koffietafel, bovenop het operaboek dat ik een paar weken geleden kocht bij een kringloopwinkel. Als ik het hitsboek doorblader hou ik er altijd een iPod bij voor het opzoeken van YouTube filmpjes. Want het zien van al die namen van bands zorgt ervoor dat ik weer even terug wil naar een tijd waarin muziek nog belangrijker voor me was dan nu het geval is. En van sommige artiesten van vroeger weet ik niet eens hoe ze er uit zagen.

Het is erg interessant allemaal, maar ik denk net dat ik de meest recente uitgave ga aanschaffen. Het is met de komt van internet ook een beetje overbodig geworden. Alles en iedereen is op te zoeken en muzikanten die graag aandacht krijgen houden hun eigen wiki-pagina goed bij. Het was een geweldige vondst, dit boek met 50 jaar hits. Het zal nog wel jaren op tafel liggen.

IMG_6101

2 gedachten over “Boeken: British Hit Singles

 1. Natasja

  Wat kan jij toch heerlijk genieten. Zie je al helemaal zitten met een pot thee naast je..
  Heb deze week losse thee gekocht, wat is dat lekker zeg! Jasmijn en Japanse kers, een echte aanrader. Maakt thee drinken nog leuker, lekker klooien met een thee-ei :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Losse thee heb ik al jaren niet meer gekocht. En dat terwijl hier in het dorp een theewinkel is waar ze dat verkopen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>