Boeken: De Nationale Voorleesdagen 2017

2017-02-08 11.34.43

Helaas ben ik een beetje te laat met een artikel over De Nationale Voorleesdagen 2017. Van 25 januari tot en met 4 februari stond het voorlezen centraal. Aangezien de meeste mensen voorlezen aan kinderen kwam er ook dit jaar een mooi prentenboek uit. Dat kocht ik om dat ik geen weerstand kan bieden aan mooi geïllustreerde kinderboeken. Het is jammer dat ik geen kinderen om me heen heb die ik er uit kan voorlezen.

Overigens hoeft het boek niet voorgelezen worden door mensen die dat graag doen. Want bij het boekje hoort een app die je gratis kunt downloaden. Dan leest Frank Groothof voor en dat is heerlijk om naar te luisteren. Er staat ook muziek op en het is dus een fijne app waarmee je jezelf en een kind goed kunt vermaken. Het is een geweldig extraatje, zeker voor kinderen die zelf willen bepalen wanneer ze even willen lezen en luisteren.

De kleine walvis is een kort verhaal, maar als je als voorlezer aandacht besteedt aan de tekeningen kan het gezamenlijk lezen veel langer duren dan alleen het oplezen van het verhaal. Wie een beetje fantasie heeft ziet mooie zoekplaatjes en over iedere zin kan je samen praten. Dat is het mooie van een goed prentenboek: het is zoveel meer dan een verhaal met plaatjes. Daarom blijf ik de boeken van de Voorleesdagen kopen. Omdat ik hoop er ooit een kind mee te vermaken.

Vanaf de eerste twee zinnen, Boy woonde aan zee. Samen met zijn vader en zes katten., raakte het boek me. De verkoopster vertelde me dat er ook een fullsize versie van was, met een klein walvisje erbij. Dat zal ik in gedachten houden, want ik vind dit een boek dat ik graag cadeau zou doen. Deze kleine versie van het prentenboek van het jaar 2017 is vast nog verkrijgbaar in goed gesorteerde boekhandels. Het kost slechts €4,95.

2017-02-08 11.35.08

2 gedachten over “Boeken: De Nationale Voorleesdagen 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>