Boeken: Geef mij maar een boek!

NCQP6693

Vorige week schreef ik over de actie Ik wil een prentenboek! Natuurlijk haalde ik een paar exemplaren. Eentje om mijn verdwenen exemplaar te vervangen en twee om cadeau te doen. Het was druk in de plaatselijke boekhandel en om na het afrekenen niet in de lange rij achter me te belanden nam ik een andere route richting uitgang. Gelukkig maar, want dankzij die manoeuvre heb ik niet gemist dat de Geef mij maar een boek! actie ook plaatsvond. Die was er al sinds 10 februari, zag ik later op internet.

Vorig jaar kocht ik Oorlogswinter van Jan Terlouw, dit jaar kan je voor €2 Achtste-groepers huilen niet in de boekhandel gaan halen. Het boek is geschreven door Jacques Vriens, één van de bekendste schrijvers van boeken voor basisscholieren. Hier in huis staat een behoorlijk rijtje boeken van zijn hand en veel daarvan heb ik met plezier voorgelezen. De auteur is dyslectisch en dat vertelde ik altijd aan de kinderen die ik bijles lezen gaf. Het was voor mij ook een grote verrassing, want ik had niet gedacht dat iemand met dyslexie leraar en schrijver zou kunnen worden. Het is goed dat kinderen dit nu ook weten.

Achtste-groepers huilen niet is gebaseerd op het verhaal van een ex-leerling van Jacques Vriens en het is nog verfilmd ook. Het gaat over een schoolklas, hun juf, kinderen die met elkaar bakkeleien en een meisje dat ziek blijkt te zijn. Het boek is grappig, realistisch en eerlijk. Natuurlijk springen de tranen je in de ogen als je bepaalde passages leest. Het is een monument voor een dapper meisje, een geweldige juf en heel veel liefdevolle mensen. Zelf zou ik het boek niet snel voorlezen omdat het me teveel aangrijpt, maar als ik een stapel boeken cadeau zou geven aan een kind op de basisschool zat dit boek er zeker bij.

6 gedachten over “Boeken: Geef mij maar een boek!

 1. Natas

  Had het al gezien, ga dit boek zeker halen nu jij schrijft dat het een mooi boek is. Kende de film wel, maar niet verdiept in het verhaal.

  Reageren
   1. Natas

    Wat ben je toch een lieverd! Pakte dit erbij om aan Cato voor te lezen, we zijn een bakkie koffie aan het drinken in de stad na haar therapie en lees ik dit! Te lief!!

    Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      De laatste tijd heb ik weer zoveel boeken gekocht- ik heb geen plaats voor nog een Billy, dus ik moet wat weggeven. En ik kan jullie er soms een plezier mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>