Boeken: Ik wil een prentenboek!

IMG_6544

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lezen. Daarom is er vanaf vrijdag 7 april een bijzondere actie: Ik wil een prentenboek! Want het begint met prentenboeken. Het is heerlijk om met kleine kinderen, baby’s zelfs, een boek te lezen dat voornamelijk uit illustraties bestaat. Natuurlijk lees je de eerste keren netjes wat er staat, maar als een kind eenmaal weet waar het verhaal over gaat kan je wat meer ingaan op wat er op de plaatjes staat. Dan ontstaat er vaak een heel ander verhaal.

Op Ikwileenprentenboek.nl staat dat de stichting Geef mij maar een boek! ieder jaar een klassiek prentenboek in de boekwinkels legt. Dit om kinderen te stimuleren om te lezen, want dat is belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderen die graag lezen hebben het op school vaak wat makkelijker omdat ze dan opdrachten beter kunnen verwerken en leestoetsen met mee succes aanpakken. En boeken loodsen je andere werelden binnen en verbreiden je horizon.

Dit jaar ligt De gruffalo op een mooi plekje in de boekhandels. Dit geweldige boek van Julie Donaldson en Axel Scheffler gaat over een wat monsterlijk aandoend creatuur dat natuurlijk helemaal niet eng is. Ook dat moeten kinderen leren. Niet alle helden zien eruit als een Disneyheld. Een voorlezer met fantasie kan zoveel met dit boek doen. En binnenkort kan je het voor de spotprijs van €2 kopen.  Zelf haal ik er ook een paar. Dan hebben mijn moeder en ik altijd een mooi (kraam)cadeau in de kast.

De komende week zijn er in veel boekhandels en bibliotheken voorleessessies en andere Gruffalo-gerelateerde activiteiten. Mijn kind wil daar niet meer met mij naartoe, dus ik heb weer iets om op mijn lijstje met Dingen die ik ga doen als ik oma ben zetten. Wie De gruffalo wil aanschaffen moet dat zo snel mogelijk doen, want het is op=op. Hopelijk keert de actie ieder jaar terug zodat ik straks een hoge stapel prentenboeken heb als ik met mijn kleinkind achter de geraniums ga zitten.

2 gedachten over “Boeken: Ik wil een prentenboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>