Boeken: Kinderboekenweek 2016

2016-09-29-10-35-08

Volgende week woensdag begint de Kinderboekenweek alweer en helaas heb ik geen informatieve boekjes bij de bibliotheek en boekhandel kunnen vinden. Ieder jaar liggen ze er ruim op tijd, de folders over boeken met het thema en brochures met leestips. Die gaan direct mee naar huis, want ik blijf benieuwd naar boeken die zojuist zijn uitgekomen. Kinderboeken lees ik graag en het is ook handig om te weten welke boeken ik een kind cadeau kan doen.

Op de site van de Kinderboekenweek heb ik gelukkig genoeg informatie gevonden. In de periode van 5 tot en met 16 oktober zal ik zeker in de boekhandel gaan speuren of er iets van mijn gading is. Het thema spreekt me erg aan: Oma&Opa. Helaas heeft het kind alleen een oma die net iets te ver weg woont om zo vaak te bezoeken als ik zou willen. Daarom hoop ik de boeken die speciaal voor deze week zijn geschreven of toevallig over dezelfde onderwerpen gaan te kunnen gebruiken als handleiding voor Leuk Grootouderschap.

Want het gaat deze Kinderboekenweek niet alleen over oma’s en opa’s, maar ook over de dingen die zij met hun kleinkinderen ondernemen. Want de insteek is Voor altijd jong! en daarom hoop ik maar dat ik nog lang fit blijf, want een kleinkind dient zich voorlopig nog niet aan. Wie net als ik graag kinderboeken leest kan ik aanraden naar de winkel te snellen zodra de Kinderboekenweek op 5 oktober tot geopend is verklaard.

Bij besteding van €10 krijg je dan een een mooi boekje cadeau dat geschreven is door Dolf Verroen en geïllustreerd door Charlotte Dematons. Koop alvast leescadeautjes en dan kan je het Kinderboekenweekgeschenk er mooi bij doen. Ook verschijnt er ieder jaar een prentenboek dat je voor een bescheiden bedrag kunt aanschaffen. Floor Rieder heeft de uitgave van dit jaar gemaakt en het ziet er heel bijzonder uit. Vorig jaar heb ik tijdens de Kinderboekenweek een hele stapel boeken gelezen en ik denk dat ik dat dit jaar weer ga doen.

4 gedachten over “Boeken: Kinderboekenweek 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>