Boeken: Kringloopboeken

IMG_7773

Sinds ik lid ben van de Facebookgroep Samenlezenisleuker heb ik al heel wat leestips opgedaan. Die titels download ik dan en ik heb al begrepen dat niet iedereen daarvan gecharmeerd is. Want die boeken komen meestal zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteurs op een site terecht waar iedereen ze kan afhalen. Daar krijgen schrijvers geen cent voor en dat is natuurlijk hartstikke illegaal. Maar als ik ooit de geldpest krijg is het eerste wat ik doe een heel groot huis kopen dat ik vol ga zetten met papieren boeken van de auteurs van wie ik   geesteskinderen heb gejat.

Maar ik ben er wel even over na gaan denken hoor. Het is zo dat schrijvers een vergoeding krijgen als hun werk te leen is in de bibliotheek, maar ik ken heel veel mensen die onderling boeken ruilen, Eén boek wordt op die manier door soms tientallen leesfanaten verslonden zonder dat daardoor meer boeken verkocht worden. En hoe zit het met al die tweedehands boeken die opduiken op de vrijmarkt en in kringloopwinkels? Jaja, zo makkelijk is het allemaal niet.

Bij de kringloopwinkel om de hoek komen bijna dagelijks kratten vol boeken binnen en ik koop er af en toe wel wat. Misschien ga ik binnenkort wel een keuze maken uit de boeken die ik vorige week heb gefotografeerd.Er zitten titels bij die ik graag eens zou willen lezen. Sommige boeken wil ik wellicht houden, andere doneer ik direct. Aan vrienden en kennissen die graag lezen of misschien geef ik ze wel na lezing terug aan de kringloopwinkel. Laat ik mijn hoofd maar niet breken over de vraag of boeken downloaden onethisch is en gewoon reclame maken voor de kringloopwinkels.

4 gedachten over “Boeken: Kringloopboeken

 1. Lochting Leven

  Ik was al meerdere keren naar de kringloopwinkel geweest, maar nog nooit had ik naar de boeken gekeken. Tot een maand geleden mijn oog viel op een felle cover. Toen ontdekte ik dat zo’n tweedehands boeken super goedkoop zijn. Echt SUPER goedkoop! Ik kocht er 7 boeken voor 5 euro.. Nu ben ik natuurlijk verslaafd! :) Na het lezen komen de boeken in een mooie kast. Boeken die ik niet zo mooi vond, breng ik terug. Een aanrader voor iedereen!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat klinkt goed- 7 boeken voor 5 euro. Vaak zijn ze nog in goede conditie ook en dan kunnen ze na lezing gelijk de boekenkast in. Ik raad het iedereen aan. Zeker omdat ik vaak boeken aantref die er ongelezen uitzien. Spannende boeken zijn vaak maar een enkel keertje gelezen. Veel leesplezier!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>