Boeken: Leeskoorts

2015-10-15 10.09.46

Een paar keer per jaar doe ik een beetje pruilend verslag van een zojuist overwonnen leesdip. Het komt helaas weleens voor dat ik een paar weken niet lees, niet eens mijn minimum van honderd bladzijden per dag. Meestal komt het omdat ik net een tegenvallend boek heb gelezen of constant andere dingen doe op mijn iPad. In ieder geval nooit omdat ik huishoudelijke klussen moet doen. Maar gelukkig heb ik steeds vaker echt zin om te lezen en omdat hier in huis toch altijd naar televisieprogramma’s wordt gekeken waar ik niks aan vind, heb ik tijd zat om lekker op mijn werkkamer te lezen.

Op dit moment ervaar ik een ware leeskoorts. Vorige week bedacht ik dat het leuk zou zijn om tijdens de Kinderboekenweek kinderboeken te gaan lezen. Overigens lees ik regelmatig iets dat speciaal voor de jongere lezer is bedacht, maar nu wilde ik eens door die rijen ongelezen kinderboeken gaan en uitkiezen wat me leuk leek. Het bleek dat ik erg veel boeken had waarvan ik me had voorgenomen ze snel eens te gaan lezen. Dat deed ik vervolgens niet omdat ik net honderden titels gedownload had.

Op de foto is te zien wat ik van woensdag tot en met woensdag weggewerkt heb. Want zo kan je het wel noemen als je het ene na het andere boek verslindt. Er zit werkelijk van alles bij en volgende week zal ik laten zien wat ik in die twaalf dagen gelezen heb. Van één boek wil ik absoluut het vervolg kopen en lezen en ik ben ook tot de conclusie gekomen dat ik een bepaalde serie niet meer ga sparen. Als je tussen de boeken op de stapel iets ziet waarover je wat meer informatie zou krijgen of wilt weten in welk kinderboek een wat mij betreft onnodige uitleg over sex staat (dit geldt voornamelijk voor voorlezers op school), kan je dat altijd vragen.

Voorlopig heb ik nog een paar dagen om koortsachtig kinderboeken te lezen. Het is echt veel leuker dan ik dacht. Sommige boeken probeer ik vanuit het leesperspectief van een kind te lezen, andere boeken pak ik weer aan als een juf. De afgelopen week heb ik genoten van alle verhalen. Sommige boeken hebben me echt geraakt en ik durf best te zeggen dat mijn kijk op de wereld enigszins veranderd is door het lezen van de boeken. Het is nog vier dagen Kinderboekenweek, dus grijp je kans en duik in die torenhoge stapels in de boekwinkel.

4 gedachten over “Boeken: Leeskoorts

 1. Natasja

  Wat een stapel heb je al weg gewerkt! Heerlijk dat je zo geniet van alle kinderboeken. Veel plezier met de laatste boeken

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ga volgende week een heel uitgebreid stuk over de boeken schrijven- ik zit echt de hele dag te genieten. Dank je!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>