Boeken: Nijntje

2017-02-23 10.22.00

Van alle Nijntje spullen die ik ooit bezeten heb zijn alleen de boekjes nog over. Die staan allemaal op de kamer van het kind, want daar heb ik ze jarenlang iedere dag voorgelezen. Inmiddels is hij 17 en kan ik me nog maar vaag herinneren hoe dat aanvoelde, zo’n kinderlijfje op schoot. De Nijntje boekje waren de eerste boekjes die ik hem heb voorgelezen en hij vond het prachtig. Het waren lange tijd de enige Nederlandstalige boekjes die ik voorlas, want ik begon al snel hem tweetalig op te voeden en hij was nog gekker op de Engelstalige dierenboeken.

De boeken die ik zo snel nog kon vinden staan op de foto. Mijn verzameling is verre van compleet, want ik hou het al zeker 10 jaar niet meer bij. Maar ik zou graag alle boekjes willen hebben, want ik vind ze erg mooi en je weet maar nooit of ik ooit de voorleesoma kan uithangen. Dan krijgt zo’n kind wel de Engelse versies te horen, want ik heb net een hele mooie box met 10 titels in het Engels gespot op bol.com. Daar werd ik direct heel hebberig van.

Dat er geen nieuwe verhalen meer bij zullen komen vind ik heel verdrietig. Ook ik dacht gelijk Oooooo, de vader van Nijntje! toen ik vernam dat Dick Bruna was overleden. Want ik heb een tijdje Nijntje spullen gespaard. Mijn hele studentenkamer hing vol met posters, ik droeg t-shirts met Nijntje erop en ik at van een bordje met haar portret erop. Nu heb ik alleen de boekjes nog maar en heb ik opeens zin om naar Utrecht af te reizen om eindelijk het Nijntje museum te bezoeken.

 

2 gedachten over “Boeken: Nijntje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>