Boeken: Strips

IMG_20150108_102033

Het eerste boek van 2015 dat ik mede in het kader van de GoodReads Reading Challenge lees, wil helaas niet zo vlotten. Het is een boek van Isabel Allende. Tja, dan ben ik geneigd me te verheugen op een prachtige roman met een magisch realistisch tintje. Maar dan blijkt het een verhaal te zijn over een jong meisje dat met haar virtuele vrienden online moorden probeert op te lossen. Het stikt van de bijzondere personages, maar als ik een boek over moord en doodslag lees, wil ik graag dat het oplossen een beetje vlot. En het gaat vooral over die vreemde mensen die het boek bevolken. Nou ja, ik ben pas op de helft. Straks gaat het misschien hartstikke snel.

Om niet gelijk weer in een leesdip te belanden, besloot ik wat andere lectuur op te zoeken. Tijdens de zoektocht vond ik een stapel stripalbums. Van mijn favoriet, Franka. De boeken met avonturen van de prachtige roodharige speurneus spaarde ik vroeger. Helaas is de klad erin gekomen en nu loop ik hopeloos achter. Maar dat geeft niet, want ik ga gewoon de eerste zestien albums herlezen. Tot mijn grote verrassing staan de Franka’s ook al in GoodReads, dus binnen een paar dagen zal ik goed voorlopen op mijn leesschema.

Als kind las ik regelmatig strips. Natuurlijk ben ik begonnen met Suske&Wiske en daarna heb ik de verhalen van Asterix en Kuifje verslonden. Daar bleef het bij. Mijn broertje was geabonneerd op een leuk stripblad en hij spaarde de Storm en Trigië boeken. Mijn vader las vrolijk mee en kocht her en der ook allerlei strips. Daar kwamen bijna alleen mannen en auto’s in voor, dus die las ik niet. Binnenkort maar eens bij mijn broertje informeren of hij al die stripalbums nog heeft, want ik ben benieuwd of ik ze nu wel leuk zal vinden.

Toen ik een paar jaar in Schiedam woonde, stapte ik af en toe binnen bij de aardig gesorteerde stripwinkel die ze daar hadden. Daar haalde ik ook mijn Franka’s. Inmiddels heb ik het adres van een winkel in de dichtstbijzijnde grote stad gevonden en het blijkt dat ik slechts zes reguliere avonturen en een verzamelalbum heb gemist. Dat is nog wel in te halen. Maar voorlopig heb ik nog heel wat te herlezen. Dat was ik een tijdje geleden ook al van plan, maar nu ga ik het echt doen. Want ik wil het jaar niet beginnen met een leesdip.

2 gedachten over “Boeken: Strips

 1. Nicoline

  Wat leuk om te lezen. Deze ken ik niet, maar lijkt me wel erg leuk.
  Ben nl. net even op de website http://www.franka.nl geweest om te kijken wat voor stripboeken het zijn. Zag daar ook stripboeken met hardcover. Gaaf!
  Zo ga je zeker snel met je lijstje, als alle 16 boekjes op de lijst staan. Doe je goed. ;-)
  Xx

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>