Dag 2848: 25 Songs, 25 Days (13)

IMG_0206

Dit vind ik een moeilijke. Want een nummer zoeken dat je herinnert aan een voormalige vriend of vriendin zou zomaar nare herinneringen naar boven kunnen brengen. Want iemand raakt niet voor niets uit de gratie. Nou ga ik echt niet beweren dat tijd alle wonden heelt, want wie mij tekeer hoort gaan over mijn schoonfamilie weet dat wie ooit op mijn hart getrapt heeft niet snel vergeven gaat worden. Maar soms gaat het wel en kan ik terugdenken aan iemand zonder dat de minder fijne herinneringen me dwars zitten.

In ieder geval heb ik ontzettend veel mooie muzikale herinneringen aan P. We hebben nog niet zo lang geleden nog contact gehad via Facebook en het is nog steeds de bedoeling dat we ooit een kop koffie gaan drinken. Met P. ging ik vaak naar concerten en ik heb een blauwe maandag deel uitgemaakt van zijn band. Dat was ik al gauw zat, maar ik bleef meegaan naar repetities. Het was een bijzondere tijd, eind jaren zeventig en begin van de tachtiger jaren. Vooral op muzikaal gebied.

We waren allebei fan van The Stranglers en we hebben die band een paar keer gezien. Tegenwoordig toeren ze nog steeds, maar is de charismatische zanger/gitarist allang vervangen en de inmiddels 79-jarige drummer treedt niet meer live op. Misschien moet ik de overgebleven bandleden nog maar een keer gaan zien. Alleen, want mijn mannen vinden de muziek niet bijster interessant. Het zal me benieuwen hoe de oude hit Something Better Change klinkt. Lang geleden draaide ik het nummer dagelijks en tegenwoordig kan ik het op mijn fuck de nekjes-playlist zetten

4 gedachten over “Dag 2848: 25 Songs, 25 Days (13)

 1. Linda

  Kan idd gevoelig liggen en aan de 1 kan je makkelijker dan de ander..kan me wel voorstellen dat de mannen niet staan te springen om mee te gaan..denk dat jou muziek smaak heel breed en zeer gevarieerd is en niet aan iedereen besteed is. Dat maakt je gelukkig heel bijzonder. :D

  Reageren
 2. chucky1012

  Wauw,…
  Nooit geweten dat jij van dit soort muziek houdt.
  Jij houdt van opera tot klassiek etc…

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>