Dag 1696: The Thankful Project #1

IMG_3110

Op Gedachtenspinsels van Jenn kom ik regelmatig omdat ik vind dat zij mooie stukjes schrijft over verschillende onderwerpen. Daar las ik ook over The Thankful Project , een mooi project dat bloggers uitdaagt om achtentwintig dagen lang over dankbaarheid te schrijven. Niet zomaar in het wilde weg gaan schrijven, maar iedere dag een stukje over een bepaald onderwerp. Overigens ben ik niet van plan om iedere dag aan dit project te werken, want ik wil wat langer dan vier weken schrijven over wat mij dankbaar stemt. En het is ook weleens lollig om een dagje lekker boos, dwars of geïrriteerd te zijn.

Dankbaarheid is een woord dat ik de laatste tijd wel vaker op blogs tegenkom. Dat vind ik heel fijn om te zien, zeker omdat ik weet dat het soms veel makkelijker is om te schrijven over alles dat tegenzit. Daarom ga ik ook niet op zoek naar blogsters die het net als ik niet zo getroffen hebben met hun schoonfamilie- ik vrees dat de negativiteit niet zo’n plezierige invloed op me zou kunnen hebben. Laat mij maar een blij eikeltje wezen. Als ik een gevoel van herkenning teweeg breng of een glimlach op een gezicht tover, ben ik in ieder geval niet voor niks op de wereld.

Het eerste onderwerp is -ik heb het maar even onvertaald gelaten- A person. Schrijven over een persoon voor wie je dankbaarheid voelt. Het zijn er wel meer, want ik heb ik mijn leven het grote geluk dat ik veel lieve mensen op mijn pad tegenkom. Toch denk ik dat er maar eentje is van wie ik onvoorwaardelijke liefde krijg. Een man is zo weg als hij denkt dat hij het elders beter kan krijgen, van mijn kind verwacht ik dat hij zijn geliefde boven alles en iedereen liefheeft en een hond houdt van iedereen die liefde, leiding en lekkers geeft.

Mijn moeder houdt altijd van mij. Dat houdt niet in dat ze alles maar goed vindt, maar ik weet dat ik altijd op haar kan rekenen. Als dat geen intense dankbaarheid waard is, weet ik het ook niet meer. Overigens voel ik het nog eens extra omdat ik weet dat er ook moeders zijn die half zoveel niet om hun kinderen geven. Of die meer van hun partner of de leider van een sekte houden. Overigens hoop ik dat ik in het geval ik ook een helse schoonmoeder zal blijken te zijn, mijn kind voor zijn liefje kiest. Als dat uiteindelijk een verkeerde keuze is, komt hij er wel achter dat het mijn liefde voor hem niet geschaad heeft. Maar dankbaar hoeft hij er niet voor te zijn. Hij hoeft me alleen maar eenmaal per maand op te zoeken in het bejaardentehuis.

IMG_3113

4 gedachten over “Dag 1696: The Thankful Project #1

 1. Nicoline

  Mooie tag. En weer heel mooi geschreven.
  Er zitten een paar onderwerpen bij waar ik nu serieus over na zit denken.
  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, dat had ik ook toen ik dit ontdekte. Er zitten een paar bij, waarbij ik heel veel herinneringen aan komen stormen.
   xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>